Δύο εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξ αιτίας της έλλειψης πόσιμου νερού!

0
75

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοίνωσε ότι οι διαρροϊκές ασθένειες που οφείλονται στην κατανάλωση μη ασφαλούς πόσιμου… νερού ευθύνονται για δύο εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε όλο τον κόσμο και μεταξύ αυτών χιλιάδες παιδιά…

«Άνθρωποι πεθαίνουν από διάρροια γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό, που είναι το βασικότερο για την υγεία τους», τόνισε η διευθύντρια του Οργανισμού για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον Μαρία Νέιρα στη Σιγκαπούρη.

«Ο υψηλός αριθμός των θανάτων είναι παντελώς απαράδεκτος και μια πολύ μεγάλη πρόκληση», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι ασθένειες αυτές μπορούν να προληφθούν.

Η έρευνα του ΟΗΕ επισημαίνει ότι οι τελευταίες οδηγίες για την ποιότητα του πόσιμου νερού ορίζονται ως μια «απαρέγκλιτη βάση για τους εθνικούς κανονισμούς και τις προδιαγραφές για την ασφάλεια του νερού στην προστασία και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας».

Σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, «περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν τώρα από το μολυσμένο νερό παρά από όλες τις μορφές βίας , περιλαμβανομένου και του πολέμου».

Η έκθεση των 632 σελίδων ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα και επικεντρώθηκε στην αποτροπή της μόλυνσης του νερού, δήλωσε ο σύμβουλος του Π.Ο.Υ Ντέιβιντ Κάνλιφ από το υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας.

Ο σύμβουλος πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να αρχίσουν να εφαρμόζονται προγράμματα στις φτωχότερες χώρες που διαθέτουν λίγους πόρους για την υγεία, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και να υπάρχουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής για να περιοριστεί το ποσοστό των θανάτων από τις ασθένειες αυτές.

Ο ΟΗΕ αναφέρει, επίσης, ότι κάθε μέρα δύο εκατατομμύρια τόνοι αποβλήτων – γεωργικών και βιομηχανικών, συν άλλων ειδών λύματα – εκβάλλονται σε ποτάμια και θάλασσες, σκορπώντας ασθένειες και καταστρέφοντας οικοσυστήματα.

Επιπρόσθετα, κάθε 20 δευτερόλεπτα, πεθαίνει ένα παιδί κάτω των 5 ετών από κάποια ασθένεια που σχετίζεται με το νερό. Ο Ακίμ Στάινερ διευθυντής του περιβαλλοντικού προγράμματος του ΟΗΕ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για το καλό όλου του κόσμου … πρέπει να κάνουμε μία συλλογική προσπάθεια για να μεταχειριστούμε τα απόβλητα πιο έξυπνα.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.