Δ. Σταύρου: Γιατί συμμετέχω στον συνδυασμό «Αθήνα-Διαμαντόπετρα»

0
70

ATHINA-DIAMANTOPETRA

Στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου χρειαζόμαστε  μία δημοτική αρχή η οποία θα μπορεί να προσδώσει ένα νέο στυλ ηγεσίας στον Δήμο Αθηναίων και να κάνει τη διαφορά.

STAYROY 2Του Δ.Σταύρου, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Δήμου Αθηναίων – dstavrou.blogspot.gr

Να κάνει τη διαφορά στη νέα σχέση της με τον πολίτη, τον οποίο θα ενημερώνει και θα υπηρετεί σε 24ωρη βάση, όχι πλέον με τις συμβατικές παραδοσιακές μεθόδους, αλλά με νέους τύπους αποκεντρωμένης διακυβέρνησης.

Να κάνει τη διαφορά στο νέο «οικονομικό θαύμα» για την Αθήνα, όπου η ανοικτή κοινωνία και ο ανταγωνισμός θα δημιουργήσουν πλούτο και θέσεις εργασίας για όλους. Να κάνει τη διαφορά στη δημιουργία των πληρέστατων υλικοτεχνικών υποδομών και υποδομών κοινωνικής πρόνοιας που απαιτεί η πρωτεύουσα της χώρας.

Που θα αναβαθμίσει αισθητικά την πόλη και θα της προσδώσει τη βιωσιμότητα που χρειάζεται: Με ήσυχο περιβάλλον, με εύκολη μετακίνηση και στάθμευση, με απρόσκοπτη πρόσβαση στην αγορά, με αυξημένη ασφάλεια, με όμορφες πλατείες, πεζόδρομους, παιδότοπους.

Δουλειά του δήμου δεν είναι να εξυπηρετεί τα πολιτικά κόμματα και τις συντεχνίες, ούτε να υψώνει γραφειοκρατικά εμπόδια κάθε είδους στις δραστηριότητες των δημοτών του. Δουλειά του δήμου είναι να προάγει τον πολιτισμό, την πολυπολιτισμικότητα, την ευπρέπεια, τη συνεργασία, την ελευθερία, την ατομική ευθύνη, τις απαράμιλλες κλασικές ανθρωπιστικές αξίες, την ποιότητα ζωής, καθώς και να ενθαρρύνει και να προωθεί με κάθε μέσο την οικονομική ανάπτυξη στην πόλη και τη βελτιστοποίηση της θέσης των δημοτών του.

Ο κ. Καμίνης, που στηρίξαμε το 2010, είναι σίγουρα μια αξιοπρεπής και έντιμη παρουσία. Όμως, δεν κατάφερε να υλοποιήσει φιλελεύθερες πολιτικές, να εξορθολογήσει τις δομές του Δήμου και να αναδειχθεί αποτελεσματικός δήμαρχος σε θέματα αξιοπρέπειας και ελευθερίας ορισμένων κατοίκων, όπως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Για να ξαναγίνει η Αθήνα μια πόλη δυναμική, και φιλική στους κατοίκους και επισκέπτες της, χρειάζεται έναν δυναμικό και εξωστρεφή Δήμαρχο. Το πρόβλημα της πόλης δεν είναι μόνο οικονομικό και διαχειριστικό (έλλειψη ιδιωτικών επενδύσεων στην πόλη, ανεργία, αδυναμία διαχείρισης απορριμμάτων) ούτε είναι μόνο κοινωνικό (μετανάστες, προστασία ατομικών δικαιωμάτων, θέματα μειονοτήτων).

Είναι επίσης και περιβαλλοντολογικό (κυκλοφοριακό, πυκνή δόμηση, υπέρμετρη χρήση του αυτοκινήτου, έλλειψη πράσινου και δημοσίων χώρων, μόλυνση που επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων, ασφάλεια ).

Για κάθε φιλελεύθερο πολίτη, η προσωπικότητα του Γρηγόρη Βαλλιανάτου είναι αυτή που διαθέτει τα εχέγγυα για  να υλοποιήσει τις παραπάνω βασικές αρχές:

Πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος, με αποδεδειγμένη θέληση, με έντονο ακτιβισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και με φιλελεύθερες απόψεις για τις οποίες πλήρωσε και πληρώνει σημαντικό κόστος, ο Γρηγόρης διαθέτει το κατάλληλο προφίλ για έναν Δήμαρχο Αθηναίων που θα μετατρέψει την Αθήνα σε παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση δείχνοντας τι σημαίνει φιλελεύθερη διακυβέρνηση στην πράξη.

Η Αθήνα χρειάζεται ολοκληρωμένες και πρωτοποριακές λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με μια εξωστρεφή και φιλελεύθερη οπτική και ένα πρόσωπο που μπορεί να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει.

Ποιος καλύτερος από τον Γρηγόρη;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αθήνα-Διαμαντόπετρα». Σας προσκαλούμε στον ωραίο αγώνα …

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.