Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της «Ενότητας Πολιτών» στο Ζεφύρι

0
76

Σάββας Σάββας: «Δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες και όχι στις επιταγές των κομμάτων»

Την ανάγκη ύπαρξης μιας νέας Δημοτικής Αρχής με ευρεία αντίληψη, με νέες ιδέες και προσεγγίσεις για την επαναξιολόγηση των προβλημάτων  και με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας όλων με αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος με τον Συνδυασμό «Ενότητα Πολιτών», Σάββας Σάββας, στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Παράταξης, στον Δήμο Ζεφυρίου, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Τόνισε, επίσης, πως ο νέος Δήμος Φυλής χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή που θα ανατρέψει το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας, που θα σταθεί δίπλα στον δημότη του Ζεφυρίου, μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και η οποία θα δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες και όχι στις επιταγές των κομμάτων.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Ο κ. Σάββας ανέφερε πως οι Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, έρχονται σε μία δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα και τον Δήμο, σ’ ένα περιβάλλον, εθνικό και διεθνές, που αναζητά πυξίδα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Πρόσθεσε πως εκ των πραγμάτων, αυτές, αποκτούν ένα ιδιαίτερο νόημα ευθύνης και προοπτικής και σηματοδοτούν την απαρχή μιας περιόδου καινούριας για το Δήμο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν την προοπτική, την ποιότητα ζωής, την ανανέωση, τη συλλογική προσπάθεια, τα έργα, και την αποτελεσματικότητα στις πράξεις της νέας Δημοτικής Αρχής.

«Σήμερα εδώ, απευθυνόμενοι σε όλους σας. Με την Ενότητα Πολιτών φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται, ως τοπική αυτοδιοίκηση, μαζί με όλους εσάς τους πολίτες, ώστε να αναπτυχθούμε δυναμικά και σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και τα δικά μας οράματα.

Στόχος μας είναι η συνεργασία και η σύνθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας για την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητάς του, που θα αποτελέσει τη βάση και το μοχλό όλων των στρατηγικών μας προγραμμάτων»

ανέφερε ο κ. Σάββας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των τσιγγάνων και εξαπέλυσε επίθεση κατά αυτών για τους οποίους ανέφερε πως συνδιαλέγονται μαζί τους για την εξασφάλιση ψήφων αλλά και για την συνεχή ομηρία και την εκμετάλλευσή τους, ενώ μίλησε για:

● την καθαριότητα,

● την αποχέτευση,

● τη σχολική στέγη,

● την προστασία του περιβάλλοντος,

● την αντιμετώπιση της ανεργίας, και,

● την οικονομική ανάπτυξη του εμπορικού κόσμου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σάββας είπε:

«Η παράταξή μας δεν είναι δημιούργημα κομματικών εργαστηρίων.

Είναι καρπός της αγωνίας των πολιτών για το μέλλον του τόπου μας.

Η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο μας οδήγησε στην κοινή συστράτευση.

Εμείς δε ζητήσαμε την στήριξη κανενός κόμματος με κριτήριο τα σκουπίδια, δεν έχουμε καμία δέσμευση από κανένα κόμμα αλλά δεσμευόμαστε μόνο απέναντι σε εσάς. Εμείς, δεν έχουμε την ανάγκη δημιουργίας καμιάς ποδοσφαιρικής ομάδας και δηλώνουμε δημόσια πως θα παλέψουμε για την σταδιακή απομάκρυνση της χωματερής».

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε πως όλοι στην Δημοτική Παράταξη «Ενότητα Πολιτών» οραματίζονται μια ζωντανή τοπική αυτοδιοίκηση, κυψέλη δημιουργίας και πολιτισμού, ανοιχτή σε όλους τους Δημότες χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και φαινόμενα αλαζονείας.

Ο κ. Σάββας τόνισε πως οι εκλογές του Νοεμβρίου δεν γίνονται για να γίνουν εκδηλώσεις, ούτε για τη διαδοχής της καρέκλας αλλά

για να αποφασίσουν οι πολίτες σε ποιους θα εμπιστευτούν την προκοπή και το μέλλον του Δήμου τους.

Προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν τους υποψηφίους του Συνδυασμού, λέγοντας ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και ότι ο Δήμος που ανήκει στους πολίτες του, ενώνει.

«Η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να εμπνέει και να συσπειρώνει την τοπική κοινωνία μας, αξιοποιώντας μέσα από γόνιμο και δημιουργικό διάλογο όλες τις υγιείς δυνάμεις.

Αξίζει, λοιπόν, ο καθένας να κάνει την υπέρβασή του και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την προοπτική μιας καλύτερης πόλης.

Ζητάμε την έμπρακτη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή σας για να γυρίσουμε σελίδα.

Όλοι μαζί, με πρόγραμμα, ζήλο και ευσυνειδησία, θα πάμε μπροστά.

Ελάτε μαζί μας για να δώσουμε μία νέα πνοή στο δήμο μας»

κατέληξε ο Σάββας Σάββας.

Την εκδήλωση προλόγισε η Δήμαρχος Φωτεινή Γιαννοπούλου κάνοντας μια μικρή αναφορά στα έργα τα οποία όπως ανέφερε «έγιναν με μεγάλη προσπάθεια και πολύ κόπο, αφού ο φτωχός Δήμος Ζεφυρίου δεν είχε την πολυτέλεια να έχει ούτε τα αναγκαία χρήματα από τις κρατικές επιδοτήσεις, για την στοιχειώδη λειτουργία του».

Σε ότι αφορά την συμπόρευσή της με τον Σάββα Σάββα, τόνισε πως έκανε την υπέρβασή της, διότι πρόκειται για έναν εξαίρετο αυτοδιοικητικό, έναν νέο άνθρωπο, έναν αυτοδημιούργητο επαγγελματία, έναν αναγνωρισμένο επιστήμονα αλλά κυρίως έναν καθαρό και άφθαρτο  πολιτικό με όραμα για τον τόπο.

Αξίζει να τονιστεί πως ο Υποψήφιος Δήμαρχος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε πολλές φορές στην Δήμαρχο Φωτεινή Γιαννοπούλου για το έργο και την προσφορά της στο Δήμο, κάθε φορά, κάτω από τα ζωηρά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Σάββα, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, έγινε η παρουσίαση των Υποψηφίων του Συνδυασμού για τον Δήμο Ζεφυρίου, ενώ πολλοί δημότες παρέμειναν έξω από το Εκλογικό Κέντρο και μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, για αρκετή ώρα.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.