Εγκαινίασε το εκλογικό της Κέντρο στο Ζεφύρι η «Δύναμη Συμμετοχής»

2
44

Το Εκλογικό Κέντρο, στο Ζεφύρι, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Φυλής και επικεφαλής του Συνδυασμού «Δύναμη Συμμετοχής», Δημήτρης Μπουραΐμης, την περασμένη Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου.

Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε με αγιασμό ο ιερέας του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου, πατέρας Άγγελος Κανέλλος, συνεπικουρούμενος από τον πατέρα Γιώργο Χαλκιά και τον πατέρα Σπυρίδωνα Τσάκαλο. Ο γνωστός σε όλους μας παπα – Τσάκαλος, ανέφερε πως ο Δημήτρης Μπουραϊμης, πάνω και πέρα από πολιτικός είναι άνθρωπος που έχει ανοιχτή την πόρτα του σε όλους. Όταν ο Δημήτρης Μπουραϊμης ανέβηκε στο βήμα, ευχαρίστησε θερμά τους δημότες για την δυναμική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση και τους υποσχέθηκε πως η επόμενη μέρα των εκλογών στο Ζεφύρι, θα είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλους. Το πρώτο θέμα που έθιξε είναι το μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα των Ζεφυριωτών με όσους αυτοαποκαλούνται Ρομά. Ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει και να λύσει άμεσα αυτό το φλέγον ζήτημα δίχως ίχνος ρατσιστικής συμπεριφοράς και με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στους νόμους.

Σε όσους αριστερούληδες του Κολωνακίου, της  Κηφισιάς και της Εκάλης σπεύσουν να δώσουν μαθήματα πολυπολιτισμικότητας, ανοχής στη διαφορετικότητα και άλλα τέτοια εντυπωσιακά, ο Δημήτρης Μπουραϊμης απαντά πως είναι πολύ εύκολο να μένεις μακριά από το πρόβλημα, να το βλέπεις μόνο από την τηλεόραση και μετά να κάνεις και μια δωρεάν επίδειξη ανωτερότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεσμεύτηκε για τα εξής:

 1. Δεν υπάρχουν Ρομά και Μπαλαμοί. Δεν υπάρχουν μειονότητες αλλά ομάδες με πολιτιστικές ιδιαιτερότητες που είναι σεβαστές όσο δεν παραβαίνουν τους νόμους.
 2. Πλήρη και απόλυτη εφαρμογή των νόμων. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και σε όλη την επικράτεια του νέου Δήμου. Όποιος δεν σέβεται τους νόμους πρέπει να τιμωρείται όπως προβλέπουν οι νόμοι.
 3. Η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι 9 χρόνια. Αφού το κράτος δεν θέλει να το επιβάλλει, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο μέχρι την Γ’ Γυμνασίου. Καλύτερα σήμερα να πληρώσουμε για να πάει κάποιος σχολείο παρά να πληρώσουμε για να μπει αύριο φυλακή.
 4. Στον νέο δήμο δεν θα υπάρχουν ούτε άβατα, ούτε περιοχές όπου ο νόμος θα κλείνει τα μάτια. Δεν θα υπάρχουν περιοχές που όταν ο ήλιος δύει θα κυριαρχεί το σκοτάδι. Φως, φως παντού.
 5. Ο νέος Δήμος οφείλει να δώσει σοβαρά κίνητρα ώστε από συγκεκριμένες περιοχές όπου δεν τηρούνται οι νόμοι και έχουν υπερκορεστεί πληθυσμιακά, όσοι θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές εκτός του νέου, μεγάλου Δήμου μας. Κοστίζει πολύ λιγότερο να πληρώσει ο Δήμος για να αγοράσει ή να νοικιάσει ένα διαμέρισμα σε μια άλλη περιοχή από το να πληρώνει για να υπάρχει ένα γκέτο.
 6. Ο νέος Δήμος οφείλει να σχεδιάσει σε συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια και κρατικούς οργανισμούς, ένα πρόγραμμα υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να εξαφανισθεί το φαινόμενο της εφηβικής εγκυμοσύνης.
 7. Ο νέος Δήμος πρέπει να είναι σε θέση να εκμεταλλευθεί ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και επανακατάρτισης στην οποία περιλαμβάνεται και η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού μεταξύ των Τσιγγάνων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, τόνισε πως όποιος θέλει να ζει εδώ, είναι ελεύθερος να το κάνει μόνο αν σέβεται τους νόμους και δεν ενοχλεί τους γείτονές του, ενώ επεσήμανε πως  θα επιδιώξει την διάλυση του γκέτο χρησιμοποιώντας ακόμα και αναδασμό της γης, ανταλλαγές περιουσιών, απαλλοτριώσεις και όποια άλλη μέθοδο επιτρέπει ο νόμος.

Σχόλια Facebook

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επειδή διάβασα και αλλού ολόκληρα τα δελτίο τύπου του υποψηφίου Δημάρχου για τα εγκαίνια στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια έχω να κάνω μερικά σχόλια:

  Ωραία έκθεση ιδεών έγραψε ο κ. Μπουραϊμης , εάν την έγραψε ο ίδιος βέβαια, γιατί για όλα όσα περιγράφει για τους roma είναι όσα του περιγράφουν και όχι όσα ο ίδιος ξέρει από τις επισκέψεις του στο Ζεφύρι. Οι επισκέψεις που ξεκίνησε το τελευταίο δίμηνο για να τον δούν στο Ζεφύρι, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν καταδέχθηκε «ο Άρχοντας που κατοικεί στο φρούριο της Χασιάς» να το αφήσει για να δεί τις εκδηλώσεις, τη ζωή, τα προβλήματα του ζεφυρίου όταν τον προσκαλούσαν, ή όταν έβλεπε τα προβλήματά μας.
  Ξαφνικά σήμερα θα μας τα λύσει όλα:
  1. Θα εφαρμόσει το νόμο……. ο νέος υπουργός Δ.Τάξης ,πάνω και από την κυβέρνησή του
  2.Θα ανακατανείμει τη γή…… δηλαδή ίσως δεχθεί να μοιραστούν και στη Φυλή ROM φιλήσυχοι, νομοταγείς κλπ, που σήμερα τους απαγορεύει να αγοράσουν γή.
  3. θα ασχοληθεί με την εκπαίδευση (βασικό του πυλώνα) και θα φέρει σχολές , Πανεπιστήμια κλπ…….. για να τα στεγάσει μάλλον και αυτά σε Κοντέινερ όπως κάνει σήμερα καταπατώντας το μοναδικό ΛΥΚΕΙΟ ΦΥΛΗΣ στοιβάζοντας τους μαθητές σαν τα ζώα στα λυόμενα, ενώ νοικιάζει δεκάδες κτίρια εικονικά για να χαρίζει ενοίκια στους ημέτερους .
  4. έχοντας μαζί του τα καλύτερα στελέχη ……. Ανθρώπους δηλαδή ……..που δεν έχουν ασχοληθεί όχι με τα κοινά, στην περιοχή μου τουλάχιστον ,αλλά είναι όλοι απόλυτα μαντρωμένοι στην Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ , για να μηνυπάρχουν αντιρρήσεις αύριο , που συγχρόνως προσπαθούν να εξασφαλίσουν και τα προς το ζείν ορισμένοι γιατί είναι ανεπάγγελτοι ….περιφερόμενοι όπου πάρουν μισθούς……….
  5. Και για τους διαδρόμους των Υπουργείων που περιφέρονται οι Δήμαρχοι για να εξασφαλίσουν χρήματα, όταν είναι φτωχοί Δήμοι όπως το Ζεφυράκι, έχει δίκιο δεν πρέπει να διεκδικούν και να ζητούν, δηλαδή να διαμαρτώρονται όπως έχουν μάθει οι μαχητές στο Ζεφύρι , υπάρχει τρόπος…… ξέρει ο παντοδύναμος δήμαρχος…

  ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, παίρνοντας χοντρό χρήμα, ή τηλεφωνεί απευθείας στους κολλητούς που του εξασφαλίζουν τη θέση, αυτούς που επικαλούνται ότι μαζί τα φάγαμε.
  ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ αυτοί τα έφαγαν και σε λίγο ο κόσμος θα τους κάνει να τα ξεράσουν ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.