Εγκαινιάστηκε το 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων στην περιοχή «Δροσούπολη»

0
109

Του Φάνη Κυριόπουλου

Χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα και με την παρουσία των Βουλευτών κ.κ. Γιώργου Βλάχου, Θανάση Μπούρα και Νίκου Καντερέ, εκπροσώπων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του Δήμου Άνω Λιοσίων, ο Δήμαρχος  Χρήστος Παππούς έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παππούς, στην σύντομη αναφορά του για το νέο διδακτήριο, ανέφερε πως η κατασκευή του αποτέλεσε την υλοποίηση μιας από τις τρείς δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή τριών νέων σχολικών κτιρίων στον Δήμο Άνω Λιοσίων. «Πρόσφατα εγκαινιάστηκε το 4ο Γυμνάσιο στη Ζωφριά, σήμερα εγκαινιάζεται το 2ο Λύκειο της Δροσούπολης και την ερχόμενη εβδομάδα θα παραδώσουμε το ΤΕΕ ΣΕΚ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως», ανέφερε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο Χρήστος Παππούς.

Με απλά λόγια, αλλά με τον πιο γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τα συναισθήματα που διέπουν την εκπαιδευτική κοινότητα για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχολείου κτιρίου, ο Διευθυντής Βασίλης Κώτσιας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Μια προσπάθεια 18 και πλέον χρόνων παίρνει σήμερα σάρκα και οστά. Ένα όνειρο για το οποίο αγωνίστηκαν όλοι οι διευθυντές  και οι καθηγητές που υπηρέτησαν στο σχολείο αυτό, η τοπική ΕΛΜΕ, οι γονείς και κηδεμόνες με τους σύλλογό τους, αλλά και οι μαθητές που πέρασαν από το σχολείο μας, ιδιαίτερα οι σημερινοί μαθητές του. Όλοι μας νιώθουμε ότι τα καταφέραμε και οι προσπάθειες τόσων χρόνων, σήμερα δικαιώνονται. Πιστεύω ότι στις αρχές του Γενάρη, όλοι θα είμαστε διπλά χαρούμενοι στο καινούριο μας κτίριο. Οι αίθουσές του, θα είναι πια ένας πραγματικός χώρος γνώσης για τους μαθητές και ένας αξιοπρεπής εργασιακός χώρος για τους καθηγητές. Οι προσπάθειες όλων μας δεν θα γίνονται πια για να ξεπεράσουμε τις αντίξοες συνθήκες, αλλά για να αποφοιτούν από το σχολείο αυτό, ολοκληρωμένοι και μορφωμένοι πολίτες»

υπογράμμισε ο Διευθυντής, ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της σχολικής κοινότητας, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, που όπως τόνισε ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της κατασκευής του νέου σχολικού διδακτηρίου.

ο Διευθυντής Βασίλης Κώτσιας

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, είπε:

«Είχαμε δώσει μια δέσμευση και την κάνουμε πράξη. Είχαμε ανακοινώσει πως θα παραδώσουμε μέσα στη θητεία μας τρία νέα σχολικά κτήρια και αυτό κάνουμε. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε το 4ο Γυμνάσιο στη Ζωφριά, σήμερα εγκαινιάζεται το 2ο Λύκειο της Δροσούπολης και την ερχόμενη εβδομάδα θα παραδώσουμε το ΤΕΕ ΣΕΚ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως»

τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν καλή πρόοδο και στους καθηγητές, κάθε επιτυχία στο εκπαιδευτικό τους έργο. Ο κ. Χρήστος Παππούς τέλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Βλάχο, Θανάση Μπούρα και Νίκο Καντερέ, υπογραμμίζοντας πως η στήριξή τους στην δημιουργία των σχολείων υπήρξε καθοριστική. Ευχαριστίες τέλος,  απηύθυναν Δημοτική Αρχή και Διευθυντής, στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων για την καθοριστική συμβολή τους, στην κατασκευή των νέων σχολικών διδακτηρίων.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ατζάμπος, Δημήτρης Καμπόλης και Μιχάλης Οικονομάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Κουμπάρδας και Μαρίνος Σαρλάς, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και Διευθυντής του 1ου Λυκείου Δημήτρης Τσίγκος, ο Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αργύρης Αργυρίου, ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Β’βάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λυδία Μαργαρώνη και πολλοί καθηγητές, ενώ στον χώρο παρευρέθηκαν και μαθητές που από το νέο έτος θα φοιτούν στο νέο τους σχολείο.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.