Εθελοντικές βάρδιες πυροφύλαξης της Πάρνηθας από τον Ε. Π. Ο. Σ. Φυλής

0
65

Κάθε χρόνο ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, οργανώνει βάρδιες πυροφύλαξης κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1/5-30/10/11) από το Πυροφυλάκειο του Βουνού Φυλής (920 μ. υψόμετρο) στην Δυτική Πάρνηθα.

Στο πυροφυλάκειο, το οποίο απέχει από τη Φυλή, σε άσφαλτο δρόμο 10 χλμ. και σε χωματόδρομο 3 χλμ. , φτάνετε οδικώς με το όχημα 4Χ4 του Συλλόγου, χωρίς επιβάρυνση για τα καύσιμα.

Οι εθελοντές πυροφύλακες αναλαμβάνουν βάρδιες φύλαξης από τις 19:30 έως και τις 24:00, καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο, δηλώνοντας στο Σύλλογο ποια ή ποιες ημερομηνίες επιθυμούν να κάνουν πυροφύλαξη ανά μήνα.

Στους εθελοντές της κάθε βάρδιας, ο Σύλλογος παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως κιάλια, φακό, χάρτη της περιοχής κλπ. Υποχρέωση του κάθε εθελοντή είναι να ειδοποιήσει έγκαιρα την Πυροσβεστική, καλώντας τον αριθμό 199, σε περίπτωση που αντιληφθεί εστία φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στο: www.eposfilis.gr.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Έφορο Πυροφύλαξης και Εθελοντισμού κ.Δημήτρη Δερμεντζή τηλ. 6947554074. Email: ddermentzis@hotmail.com

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.