Ειρηνοδικείο Λάρισας: Διαγραφή χρεών άνεργης προς τράπεζες

0
81

Το 100% των χρεών μιας άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα διέγραψε με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Λάρισας. Τις «χάρισε» δηλαδή 26.179,65 ευρώ.

Πρόκειται για μια «ιστορική» απόφαση που ελήφθη για πρώτη φορά από ελληνικό δικαστήριο και δημιουργεί νέα δεδομένα ανοίγοντας τον δρόμο σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μάλιστα το Ειρηνοδικείο Λάρισας απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι στην πλειoνότητά τους οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν την δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού πετυχαίνουν την διαγραφή του χρέους από 50-60%.

Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.