Εκδήλωση με θέμα «καλλιέργειας της γης» για 30… «πουλιά» και «αστέρια»!

0
30

Η Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα, το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα καθώς και το Ευρωπαϊκό Μουσείο  Άρτου με το δίκτυο εθελοντών που διαθέτουν έγιναν για μία ακόμη φορά φορείς προσφοράς πολιτισμού.

Αυτή την φορά διέθεσαν τους  χώρους των δύο μουσείων στα τριάντα «πουλιά» και «αστέρια» του παραρτήματος Ραφήνας του ΣΕΟ για τη πραγματοποίηση της δράσης «καλλιέργειας της γης» η οποία πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές των δύο μουσείων δωρεάν.

Το αλέτρι, η σπορά, ο θερισμός, τα δρεπάνια, η παλαμαριά, το λίχνισμα, το αλώνισμα, η μυλόπετρα και η «μεταμόρφωση» του σιταριού σε αλεύρι κέντρισαν το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών ενώ δεν παρέλειψαν φορώντας την ποδιά του αρτοποιού να ζυμώσουν και στην συνέχεια να δημιουργήσουν το δικό τους κεντημένο και παραδοσιακό ψωμάκι.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μία εθελοντική, εξωσχολική, παιδαγωγική, μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και αριθμεί 12.500 μέλη σε 111 πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος τους είναι με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες να δώσουν στα παιδιά και τους νέους (5 έως 17 ετών) τα εφόδια να γίνουν άτομα ικανά και υπεύθυνα, φορείς ανάπτυξης και δημιουργίας μέσα στην κοινωνία.

Τα δύο μουσεία βρίσκονται στον Βαρνάβα Αττικής του δήμου Μαραθώνα και είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 έως13:00.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.