Εκδήλωση με θέμα την ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στο «Γκάζι»

0
42

MPOYRAIMHS-GAZI PANEL

Ανοικτή Συνάντηση Εργασίας, διοργάνωσε το CISD με θέμα την Επιχειρησιακά Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ΑΘΗΝΑ 984, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι).

Η ριζική αντιμετώπιση του κρίσιμου για το Περιβάλλον, την Οικονομία και την Κοινωνία προβλήματος της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, αποτελεί βασικό ζήτημα πρώτης προτεραιότητας που θα απασχολήσει ιδιαίτερα το 2014, ενόψει των ευρωπαϊκών και εθνικών δεσμεύσεων που προάγουν την φιλοσοφία μιας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί επίσης κύριο αντικείμενο προβληματισμού, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση για το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη – CISD, που ασχολήθηκε συστηματικά με στόχο την αποτελεσματική και  επιχειρησιακή αντιμετώπισή του.

Το CISD, μετά από μακρόχρονη εργασία (που ολοκληρώθηκε με διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν βασικοί διαμορφωτές  των σύγχρονων απόψεων και δράσεων για το αντικείμενο)  και λαμβάνοντας υπ’ όψη σημαντικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από επιστημονικούς, κοινωνικούς φορείς και ΜΚΟ, ανακοίνωσε τις θέσεις του, όπως διατυπώνονται στο συνημμένο κείμενο, οι οποίες αποτελούν την βάση για την άμεση επιχειρησιακή ανάπτυξη ενεργειών – προς όλους τους εμπλεκόμενους- με σκοπό την επείγουσα επίλυση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό το CISD διοργάνωσε Ανοικτή Συνάντηση Εργασίας, με θέμα την Επιχειρησιακά Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ΑΘΗΝΑ 984, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι).

Στην Συνάντηση Εργασίας είχαν προσκληθεί οι συναρμόδιοι Υπουργοί και οι Υπηρεσίες τους, οι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι της χώρας, οι ΦΟΔΣΑ, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών φορέων, η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, Κοινωνικοί Φορείς και ΜΚΟ, με εξαιρετικά θετική ανταπόκριση.

Ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης που συμμετείχε στην εκδήλωση έκανε εκτενή αναφορά στον «βίο» και την «πολιτεία» της χωματερής Φυλής, μίλησε για «εγκλήματα» της πολιτείας, ζήτησε την «επανεξέταση» του Εθνικού Σχεδιασμού ο οποίος θα πρέπει να «περιλαμβάνει τα πάντα» σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέρθηκε στον αποτεφρωτήρα και τις επιπτώσεις του και τόνισε πως η καύση, σε αυτή την φάση, στην Ελλάδα είναι κάτι το εντελώς απαγορευτικό.

Σημείωσε πως ο Δήμος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έκλεισε λέγοντας πως η πολιτεία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στον Δήμο Φυλής.

Δείτε το link όπου μπορείτε να δείτε το βίντεο της Συνάντησης Εργασίας με την ομιλία του κ. Μπουραΐμη από το 48:10 έως το 69:30 λεπτό.

http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=1178

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.