Εκδηλώσεις του Δήμου Πεντέλης κατά της σχολικής βίας

0
31

BULLYING 500

Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο, ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει ομιλίες στα σχολεία της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την επαγρύπνηση όλης της σχολικής κοινότητας απέναντι στο ανησυχητικό αυτό φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, που μέρα με την ημέρα γιγαντώνεται όλο και περισσότερο.

Οι ομιλίες αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα δράσεων ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής προς γονείς και μαθητές που υλοποιούνται από την ψυχολόγο του Δήμου Πεντέλης  σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων .

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.00 στο 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων  πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Η ενδοσχολική βία» από την ψυχολόγο του Δήμου  κ. Σκαμπαρδώνη Αθανασία. Σκοπός της ενημέρωσης είναι οι μαθητές να κατανοήσουν την έννοια της σχολικής βίας, να μάθουν για τις αιτίες που την προκαλούν και να διαμορφώσουν τέτοιες συμπεριφορές ώστε να εντοπίζουν, να αποτρέπουν και να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εκδήλωσής της και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης παραβρέθηκε στην ομιλία που διοργάνωσε  το 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων και συνεχάρη την Διευθύντρια και τους καθηγητές του σχολείου, για την ευαισθητοποίηση τους και τις πρωτοποριακές δράσεις τους, που καταξίωσαν το σχολείο ως πρότυπο παιδαγωγικής λειτουργίας όπως και την ψυχολόγο του Δήμου που ανέλαβε το θέμα.

Δήλωσε, «είμαι δίπλα στους μικρούς και μεγάλους μαθητές που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μην ξεχνάτε ότι ο καθένας σας είναι ξεχωριστός».

Οι επόμενες  προγραμματισμένες ομιλίες  που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία είναι:

Τετάρτη  12 Μαρτίου 2014  και ώρα 19.00 στο Δημοτικό σχολείο Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, με θέμα « Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση»

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.00 στο Γυμνάσιο στης Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης , με θέμα  «Bullying»…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.