Εκλογές… αλλά κουβέντα από κανέναν για τις… δήθεν ρυθμίσεις δανείων

0
121

Τις τελευταίες μέρες οι τράπεζες αποστέλλουν συνεχώς στους δανειολήπτες προσκλήσεις για διακανονισμούς «κόκκινων» δανείων. Στις προτάσεις αυτές καλούνται οι δανειολήπτες να πληρώσουν τόκους που ξεπερνούν το ποσό του κεφαλαίου και παράλληλα να εκχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, όχι μόνο στην τράπεζα, αλλά σε οποιονδήποτε θελήσει στο μέλλον να αγοράσει το δάνειο.

Επίσης, αν ο δανειολήπτης δεχτεί την ρύθμιση και πουληθεί το δάνειο, τότε η ρύθμιση παύει να ισχύει και θα πρέπει να υπογράψει καινούριο διακανονισμό με το νέο fund που θα είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του δανείου…

Την ίδια στιγμή για να είναι καλυμμένοι οι τραπεζίτες, η κυβέρνηση με την σιωπηρή συγκατάθεση της αντιπολίτευσης προωθεί νομοθέτημα με το οποίο για να ασκηθεί δίωξη εναντίον στελεχών κάθε τράπεζας, θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση του παθόντος, δηλαδή της τράπεζας, η οποία θα έχει υποστεί τη ζημία από τις αποφάσεις του στελέχους. Κατόπιν αυτού, η δίωξη τραπεζικών στελεχών θα γίνεται όχι αυτεπάγγελτα όπως σήμερα, αλλά κατ’ έγκληση.

Με αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες απαλλάσσονται από τον φόβο ποινικής δίωξης και θα μπορούν να κάνουν «ρυθμίσεις» που δεν θα ακολουθούν το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Δημιουργούνται έτσι ανισότητες και αδικίες στη Δικαιοσύνη με ευθύνη και των τριακοσίων βουλευτών.

Αλήθεια οι λαλίστατοι στα κανάλια υποψήφιοι βουλευτές γιατί δεν παίρνουν θέση για αυτήν την άνευ προηγουμένου αδικία που θα ψηφιστεί; Γιατί έχουν πάθει αφωνία σχετικά με το «τσουνάμι» των διαταγών πληρωμής που έρχονται τους επόμενους μήνες;

Η ευθύνη των πολιτικών είναι μεγάλη, καθώς συνειδητά επέλεξαν να αφήσουν απροστάτευτους τους πολίτες με την μη κατάθεση του νόμου για την δωρεάν νομική βοήθεια, αφήνοντας τους έρμαια στις διαθέσεις των τραπεζών, των funds και των κάθε είδους αρπακτικών.

Παράλληλα, ο ψηφοφόρος θα πρέπει να είναι ενημερωμένος και να σκεφτεί την ώρα της κάλπης τι έκαναν και κυρίως τι δεν έκαναν για να τον προστατεύουν τα κόμματα και οι πολιτικοί που ζητούν την ψήφο τους.

Για το λόγο του αληθές παραθέτουμε αποσπάσματα μιας εκ των δεκάδων προσκλήσεων για διακανονισμό οφειλών, που έχουμε στα χέρια μας.

http://www.radio1d

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.