Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος

0
94

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία του στον εφέτη Θεόδωρο Κανελλόπουλο για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 για την χρήση του 2009.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Παράλληλα, διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που ανήκει στον ίδιο και το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Την απόφαση, μετά την απολογία του κ Τσοχατζόπουλου, έλαβε ο εφέτης Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος έκρινε ότι αφενός ο πρώην υπουργός δεν πρέπει να προφυλακιστεί για την «ανακριβή δήλωσή του και αφέθηκε ελεύθερος, αφεταίρου υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγυοδοσία 150.000 ευρώ και παράλληλα του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως η δήλωση πόθεν έσχες που είχε χαρακτηριστεί «ανειλικρινής» δεν περιελάμβανε το εν λόγω ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, γεγονός που αποκαλύφθηκε μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 ευρώ δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Επιπλέον, παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αυτό αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που, κατά την άποψή του, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Από το περιβάλλον του κ. Τσοχατζόπουλου, πάντως, αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσφυγή κατά της απόφασης του ανακριτή, καθώς, όπως ισχυρίζονται, με το υπόμνημα που έχει υποβάλει ο πρώην υπουργός, δίνει αναλυτικές απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.