Επιστολή-καταγγελία των σκακιστικών Συλλόγων Λιοσίων-Φυλής

0
135

Επιστολή-καταγγελία έδωσαν στη δημοσιότητα οι σκακιστικοί Σύλλογοι «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας» Λιοσίων και «Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής»  με αφορμή την διοργάνωση των Περιφερειακών Σχολικών Πρωταθλημάτων Δυτικής Αττικής.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

Σκακιστικός Όμιλος Άνω Λιοσίων «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας»

Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής

Από την αρχή του έτους απευθυνθήκαμε στο Δήμο για την οργάνωση του 2ου Σχολικού Πρωταθλήματος και την παράλληλη διοργάνωση των Περιφερειακών Σχολικών Πρωταθλημάτων Δυτικής Αττικής (ατομικού και ομαδικού).

Έχοντας προτείνει ένα προϋπολογισμό περίπου χιλίων ευρώ, και για τις τρεις διοργανώσεις, σε συνάντηση με τους κ. Σκαματζούρα Κώστα και Δρόλια Θεοδόση, όχι μόνο δεν έχουμε πάρει απάντηση μέχρι και αυτή την στιγμή αλλά αποφεύγεται και κάθε επικοινωνία με την τακτική της κωλυσιεργίας.

Με δεδομένο των συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν από πλευράς ΕΣΟ και ΕΣΣΝΑ οι σύλλογοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Δυτικής Αττικής καταγγέλλοντας την στάση του Δήμου για την τακτική που ακολούθησε.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατό να υπάρξει αθλητισμός όταν :

Δεν στηρίζονται ουσιαστικές αθλητικές διοργανώσεις,

Δεν στηρίζεται ο σχολικός αθλητισμός,

Έχουν κοπεί οι επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία.

Με πρωτοβουλία των δύο συλλόγων διοργανώθηκε με επιτυχία το προηγούμενο έτος στα πλαίσια του Δήμου Φυλής το1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού. Ο Αθλητικός Οργανισμός συμμετείχε χορηγώντας τα έπαθλα ενώ η διοργάνωση στηρίχθηκε στην εθελοντική προσφορά των μελών των συλλόγων.

Φωτό αρχείου: Στιγμιότυπο από το1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού στα Άνω Λιόσια

Τα σχολικά πρωταθλήματα σκακιού πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα με ευθύνη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Έχουν χαρακτήρα μαζικού αθλητισμού και στοχεύουν στην εξάπλωση του σκακιού στη μαθητική νεολαία. Μέσα από ένα οργανωτικό σχήμα το οποίο ξεκινάει από την τοπική σχολική κοινότητα και καταλήγει σε τελική πανελλαδική φάση, χιλιάδες μαθητές συμμετέχουν κάθε χρόνο συναγωνιζόμενοι σε συνθήκες αθλητικής άμιλλας.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατό την ίδια στιγμή που στα ταμεία του δήμου συσσωρεύονται εκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία της χωματερής να μην μπορεί να επιχορηγήσει μια σχολική αθλητική διοργάνωση με το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό των χιλίων ευρώ;»…

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του νπδδ «Αθλητικός Οργανισμός Φυλής», ο Κώστας Σκαματζούρας δήλωσε: «Πρώτον, οι αγώνες δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Αθλητικού Οργανισμού, αφού πρόκειται για σχολικούς αγώνες και δεύτερον, στην περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρξει η δυνατότητα επιχορήγησης των δυο Συλλόγων, αυτό είναι αδύνατον, στην παρούσα φάση, διότι ο Οργανισμός δεν έχει χρήματα αφού δεν επιχορηγείται από τον Δήμο. Χρήματα θα μπουν στο ταμείο μας με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Οι σύλλογοι μπορούν κάλλιστα να αποταθούν, για οικονομική βοήθεια, στον Δήμο»…

Μια εντελώς διαφορετική διάσταση του θέματος μας έδωσε, κατά την επικοινωνία μας, ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου 2βάθμιας εκπαίδευσης Θεοδόσης Δρόλιας, λέγοντας πως ουδέποτε του ζητήθηκαν χρήματα για τους αγώνες.

«Συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των Συλλόγων το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, στο γραφείο μου στο Ζεφύρι. Οι οργανωτές μου πρότειναν να συνδιοργανώσουμε τους αγώνες και μου παρέδωσαν μια λίστα με διάφορα προς αγορά είδη (αναλώσιμα-αναμνηστικά-γραφική ύλη-πανό-αφίσες κτλ.) που θα χρειάζονταν για τους τρείς αγώνες που θα πραγματοποιούνταν το επόμενο διάστημα και μου ζήτησαν μέσω του Δήμου να πραγματοποιήσουμε την ανάλογη “καμπάνια””.

“Η ένστασή μου αφορούσε καθαρά τα στενά περιθώρια χρόνου για την οργάνωση των αγώνων με συμμετέχοντες από ολόκληρη την Δυτική Αττική. Δεν ήταν δυνατόν να προλάβουμε να ενημερώσουμε τα εκατοντάδες σχολεία της Δυτικής Αττικής σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και πρότεινα να διοργανώσει κάποιος άλλος Δήμος τους φετινούς αγώνες και εμείς να αναλάβουμε αυτήν την ευθύνη για τον επόμενο χρόνο ξεκινώντας την προετοιμασία πριν από τα Χριστούγεννα για να έχουμε μεγάλη συμμετοχή και εκ των πραγμάτων επιτυχία. Είναι δυνατόν να οργανώναμε κάτι ανάλογο με 50 – 60 παιδιά; Χρήματα δεν μου ζήτησε κανένας”, κατέληξε ο κ. Δρόλιας.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.