Επιτέλους, θα στείλουν κάποιον στην φυλακή;

0
55

XYTA-NOSOKOMEIAKA

-Από τα τέλη Νοεμβρίου έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 20 τόνοι επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων από 10 δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία

-Γιάννης Σγουρός : «Η κατάσταση με τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απορρίμματα έχει πλέον ξεφύγει . Κάποιοι ανεύθυνοι βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δυστυχώς το κάνουν κατά συρροή».

-Έκλεισε προσωρινά ο ΧΥΤΑ Φυλής λόγω της αθρόας εισόδου ρακοσυλλεκτών

Νέες ποσότητες νοσοκομειακών απορριμμάτων που προέρχονταν από δημόσια και ιδιωτικό νοσοκομεία της Αττικής εντόπισαν νωρίς το πρωί της περασμένης Τετάρτης οι υπηρεσίες ελέγχου του ΕΔΣΝΑ στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Οι ποσότητες είχαν μεταφερθεί με δημοτικά απορριμματοφόρα. Το μεικτό βάρος των απορριμμάτων ξεπερνά τους δέκα τόνους.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του μακροσκοπικού ελέγχου στο ημερήσιο μέτωπο διάθεσης των απορριμμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στα οικιακού τύπου απορρίμματα υπήρχαν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα, όπως γάζες και βαμβάκια με αίμα, σωληνάκια, οροί κλπ. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Ελεγκτές Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, η ΕΛΑΣ και η αρμόδια Εισαγγελία.

Είναι η πέμπτη φορά μέσα σε ένα μήνα και η τέταρτη μέσα σε δέκα ημέρες που οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ εντοπίζουν νοσοκομειακά απορρίμματα στο ΧΥΤΑ.

Από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ έχουν εντοπίσει περισσότερους από 20 τόνους επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων από 10 δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.

Με εντολή του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού οι έλεγχοι έχουν αυστηροποιηθεί σε καθημερινή βάση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Η κατάσταση με τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απορρίμματα έχει πλέον ξεφύγει . Κάποιοι ανεύθυνοι βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δυστυχώς το κάνουν κατά συρροή. Τα περιστατικά απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι γενικευμένο. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, τις αρμόδιες ΔΥΠΕ και τα νοσοκομεία στην Αττική να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Από την πλευρά μας οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί των απορριμματοφόρων του Δήμου Αθηναίων παρέδωσαν στις υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ βεβαιώσεις των νοσοκομείων ότι μεταφέρουν αστικού τύπου απόβλητα.

Τόσα χρόνια η Πολιτεία έθαβε το πρόβλημα στο ΧΥΤΑ Φυλής!

Πρέπει επιτέλους να πάρει μέτρα. Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας… Επιτέλους, θα στείλουν κάποιον στην φυλακή;

Την ίδια στιγμή ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων στη Φυλή διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, λόγω της αθρόας εισόδου ρακοσυλλεκτών (αθιγγάνων και παράνομων μεταναστών)…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.