Επιτροπή Αγώνα Φυλής: Τρίτη 22/05 στο Υπ. Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων

0
44

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής για το άμεσο, οριστικό και αμετάκλητο  κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής πιστεύει ότι οι κάτοικοι του Δήμου μας είμαστε οι πλέον θιγόμενοι αφού στην περιοχή μας όχι μόνον συνεχίζουν να υφίστανται οι εγκαταστάσεις της χωματερής, αλλά στα πλαίσια του νέου περιφερειακού σχεδιασμού  συνεχίζουν και δρομολογούνται κανονικά τα έργα εγκατάστασης τουλάχιστον δύο νέων  εργοστασίων καύσης απορριμμάτων στην περιοχή μας.

Δηλαδή ενώ απ΄ τη μια μεριά τα μνημόνια επιβάλλουν περικοπές στις κοινωνικές παροχές για την υγεία, παιδεία, πλήρη σφαγή των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, απ΄ την άλλη μεριά «λεφτά υπάρχουν» για τα νέα εγκληματικά  έργα που θα επιβαρύνουν δραματικά τις ζωές και το περιβάλλον της περιοχής μας. Ο Γερμανός σύγχρονος  γκαουλάιτερ στην χώρα μας κ. Ράιχενμπαχ απαιτεί να προχωρήσουν ταχύτερα τα έργα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν  αυστριακές και γερμανικές εργολαβικές ιδιωτικές εταιρείες που διεκδικούν την ανάληψη των νέων έργων με σκοπό βέβαια να πλουτίσουν και αυτοί. Δεν μας έφταναν οι ντόπιοι εκπρόσωποι ιδιώτες  κεφαλαιοκράτες (βλ. Μπόμπολας), που θυσαυρίζουν απ΄ την  εκμετάλλευση της διαχείρισης των απορριμμάτων, αδιαφορώντας πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες απ΄ την όλη διαχείριση, τώρα έχουμε να αντιπαλέψουμε και τους ξένους κερδοσκόπους.

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής,  όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από κινηματικές δράσεις, με ανοικτές συγκεντρώσεις-συνελεύσεις κατοίκων σε συνοικίες, ενημέρωσε τους κατοίκους για το πρόβλημα με συζητήσεις και προβολές ταινιών μέσα απ΄ τις εγκαταστάσεις της χωματερής Άνω Λιοσιων-Φυλής και παράλληλα συγκρότησε επιτροπές κατοίκων ανά γειτονιά.

Με γραπτές παρεμβάσεις της στις αρμόδιες αρχές (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α, Δήμο, ΥΠ.Ε.Κ.Α., Πολεοδομία, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Αττικής, Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος,  Εφορείες Αρχαιοτήτων, Αστυνομικές αρχές κ.ά.) ζήτησε στοιχεία όπως άδειες, μελέτες, χάρτες, απαίτησε να γίνουν υγιεινολογικές-επιδημιολογικές μελέτες στον πληθυσμό του δήμου Φυλής και των γύρω δήμων και αποκάλυψε τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής για εμάς και το περιβάλλον τα οποία και παρουσιάσαμε στους κατοίκους μέσα απ΄ τις λαϊκές συνελεύσεις.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία είναι τόση η βιασύνη τους να προχωρήσουν τα έργα, που κατά τα άλλα                      η «υπεύθυνη πολιτεία» εξυπηρετώντας καθαρά με ταξικά και πολιτικά κριτήρια τους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές της υγείας και της ζωής μας, προβαίνουν σε κάθε είδους παρατυπία (τεχνική, νομική, υγιεινολογική).

Ενδεικτικά  αναφέρουμε ότι στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των δύο νέων εργοστασίων που έχουν θεωρηθεί και εγκριθεί από τις κρατικές αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος, αναγράφονται τα εξής:

 • Η ρύπανση στην περιοχή μας είναι «οριστική» σελ. 85,
 • Το νερό του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή μας είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση ακόμη και για βιομηχανική σελ. 86,
 • Οι καρκίνοι του γαστρεντερικού και του ουροποιητικού συστήματος είναι πάρα πολλοί εξ αιτίας της πάρα πολύ υψηλής ρύπανσης της περιοχής μας από νιτρικές ενώσεις (ενώσεις του αζώτου) σελ. 86,
 • Η χωματερή ρυπαίνει με όλων των ειδών τα καρκινογόνα αέρια σελ. 157, 158, 185,
 • Η εγκατάσταση των νέων έργων στην χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής έχει εξασφαλίσει την κοινωνική αποδοχή με άλλα λόγια δεν αλλάζει τις «συνήθειες» των πολιτών σελ. 165,
 • Η «συνεργιστική δράση» των νέων έργων στην χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής θα είναι θετική και δεν θα επιφέρει πρόσθετες αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή μας σελ. 168,
 • Δεν υπάρχουν ενοχλήσεις από τις οσμές της χωματερής στις πλησιέστερες κατοικημένες περιοχές σελ. 186,
 • Η μη πραγματοποίηση των νέων έργων απορρίπτεται παράρτ. IV παραγ. 1.3.2.,
 • Η χωματερή-χαβούζα Άνω Λιοσίων-Φυλής θα κλείσει το 2041 μ.Χ. παράρτ. II,
 • Η χωματερή με τα εργοστάσιά της θα βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες  της περιοχής μας παράρτ. II,
 • Τα νέα έργα μπορούν να γίνουν έξω από την χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής εικόνα 2.1 παράρτ. II,
 • Η απόσταση των νέων έργων από τις κατοικημένες περιοχές είναι μεγαλύτερη από 2,5 χιλιόμετρα παράρτ. IV παραγ. 1.1., ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερη από τα 500 μέτρα,
 • Ο συνοικίες «Γεννηματάς ΙΙ», «Άνω και Κάτω Τσουκλίδι» και «Ζωφριά» που συνορεύουν με την χωματερή Άνω Λιοσιων-Φυλής έχουν σβησθεί από το τοπογραφικό διάγραμμα χρήσεων γής της άμεσης περιοχής αρ. σχεδίου «Χ.2». Δηλ. στην κυριολεξία μας έχουν εξαφανίσει!
 • Η περιοχή όπου βρίσκεται η χωματερή ενώ είχε χαρακτηρισθεί ως Ζώνη Α΄ δηλ. απολύτου προστασίας, με βάση την Περιβαλλοντική Μελέτη υποβαθμίστηκε σε Ζώνη Ε΄ δηλαδή την χειρότερη ζώνη από την άποψη της ανάπτυξης της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας.

 

Σήμερα ετοιμάζουν και νέα εγκατάσταση αποθήκευσης επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (άχρηστα παλιά αυτοκίνητα), Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Εξαρτημάτων και Συσκευών, μπαταριών, ανακύκλωσης μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων χύτευσης σιδήρου και επεξεργασίας εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών της εταιρείας ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Α.Β.Ε.Ε. (Κ.Α.Μ.Α.Υ. Α.Β.Ε.Ε.) στον οικισμό «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΙΙ» στον οικισμό «Τζαβερδέλλα» του παλιού δήμου Άνω Λιοσίων και ζητούν να παρθεί απόφαση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 22-05-2012.

Συνένοχοι στο διαρκές αυτό έγκλημα, αυτών των κατάπτυστων, ταξικών, παράνομων, απάνθρωπων και αντιπεριβαλλοντικών πολιτικών επιλογών στέκονται οι εκάστοτε πρώην και νύν δήμαρχοι.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την στάση του νυν δημάρχου Φυλής κ. Δημήτρη Μπουραϊμη ο οποίος  με επιστολή του στις 31-03-2011 απαιτεί  από τον τότε πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, «την άμεση εκτέλεση των νέων έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική  (ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής) δηλ. των τουλάχιστων 2 νέων εργοστασίων και την συμμετοχή του δήμου Φυλής στο Διοικητικό Συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας» ενώ στις 19-04-2011 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ισχυρίσθηκε ότι η χωματερή θα κλείσει σε 2,5 χρόνια, παραπλανώντας και κοροϊδεύοντας τους 46.000 κατοίκους του δήμου Φυλής αλλά και τους κατοίκους των γύρω δήμων.

Ο δε πρώην δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9-03-2012 υποστήριξε ότι προκειμένου να έχουμε έσοδα ως δήμος Φυλής πρέπει να δεχθούμε για πάντα την χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής και μαζί του συμφώνησαν όλοι οι σύμβουλοί του αλλά και ο νυν δήμαρχος Δ. Μπουραΐμης και όλοι οι σύμβουλοι της παρατάξεώς του.

Δηλ. όλοι μαζί  Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, Δημοτικοί Άρχοντες μας λένε ότι πρέπει να ξεχάσουμε κάθε έννοια ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Να δεχθούμε υποταγμένοι και συμβιβασμένοι να ζούμε με  μισθούς πείνας, ανεργίας, εξαθλίωσης, σφαγής κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού μας δικαιώματος και παράλληλα να πεθαίνουμε εμείς και τα παιδιά των παιδιών μας και από τον καρκίνο και  τις μολυσματικές αρρώστιες που ήδη στην περιοχή μας τα κρούσματά τους καθημερινά αυξάνονται ραγδαία δηλ. να νεκρώσει κάθε φυσική πηγή ζωής και να καταστραφεί εξ ολοκλήρου κάθε αρχαιολογικό και πολιτιστικό στοιχείο της ευρύτερης περιοχής.

Απέναντι σ΄αυτή την βαρβαρότητα εμείς τους  καταγγέλουμε και  απαντάμε ότι θα μας βρούν μπροστά τους, όπως και στο παρελθόν δώσαμε μάχες, όπως οι κάτοικοι της Κερατέας με τον ενωμένο αγώνα τους απέτρεψαν το να γίνουν θύματα της ίδιας ανάλγητης πολιτικής που εμείς ζούμε 50 χρόνια τώρα και που αν δεν τους σταματήσουμε, θα είμαστε τελικά και εμείς συνένοχοι στις  εγκληματικές ταξικές πολιτικές τους επιλογές.

 

Προκειμένου να αποτρέψουμε την νέα εγκατάσταση στην περιοχή του «Γεννηματά ΙΙ» όπως αναφέρεται παραπάνω, η Επιτροπή Αγώνα Φυλής σας καλεί να συμπορευθούμε όλοι μαζί στις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας και να παραβρεθούμε όλοι στην 14η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την

 

ΤΡΙΤΗ 22-05-2012, ΩΡΑ 15:00

ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,

ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

(Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού, Στάση Μετρό «Εθνική Άμυνα» επί της Λ. Μεσογείων)

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.