ΕΦΕΤ: Πρόστιμο «μαμούθ» στα Carrefour!

0
38

Πρόστιμο ύψους € 500.000 επιβλήθηκε μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ και υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού σε βάρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour-Mαρινόπουλος. Ο ΕΦΕΤ επέβαλε το πρόστιμο εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της εταιρείας στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών – ακατάλληλων τροφίμων! Μάλιστα, ο ΕΦΕΤ κάνει λόγο για μη συμμόρφωση της εταιρίας με τους προηγούμενους ελέγχους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, « ο Δ.Σ. του Φορέα εισηγήθηκε προς τον αρμόδιο Υπουργό και υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις : Την επιβολή προστίμου € 500 .000 στην εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (είδος επιχείρησης : Υπεραγορά Τροφίμων) και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κανάρη αριθμός 9, εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών – ακατάλληλων τροφίμων και της μη συμμόρφωσής της στους προγενέστερους ελέγχους του ΕΦΕΤ, παραβάσεις που επιβεβαιώνονται και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 8.3.2011, έπειτα από καταγγελία, στo κατάστημα CARREFOUR της εταιρίας, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, οδός Τομπάζη αριθμός 15, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση κατείχε και διέθετε στην κατανάλωση ψάρια, τα οποία έφεραν ορατά, ζωντανά παράσιτα στα σπλάχνα τους, ήτοι τρόφιμα μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΦΕΤ επέβαλε και σε άλλα καταστήματα της εταιρείας πρόστιμα μέσου όρου 7.000 ευρώ και έτσι η αλυσίδα καλείται να πληρώσει αθροιστικά περίπου 1.000.000 ευρώ…

Πρόστιμο όμως ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ και στο εστιατόριο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Α.Ε. στον Λυκαβηττό, διότι διαπιστώθηκαν μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.

Πρόκειται για κρέας, συνολικού βάρους περίπου 6,5 κιλών, που βρέθηκε στο ψυγείο του καταστήματος χωρίς ενδείξεις επισήμανσης, που αγοράστηκε νωπό και καταψύχθηκε από την επιχείρηση, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τη νομοθεσία και προοριζόταν να σερβιριστεί στους πελάτες.

Το εν λόγω εστιατόριο μάλιστα είναι γνωστό για τα γκουρμέ πιάτα του και τις «τσιμπημένες» τιμές του…

Για τον ίδιο λόγο πρόστιμο από τον ΕΦΕΤ ύψους 4.000 ευρώ καταγράφηκε για το εστιατόριο MILOS στη Λεωφ. Βασ. Σοφίας 46 Αθήνα. Στο κατά τα άλλα πολυτελές εστιατόριο βρέθηκε κρέας, συνολικού βάρους περίπου 5,5 κιλών, χωρίς στοιχεία επισήμανσης.

Είχε καταψυχθεί από την επιχείρηση χωρίς αυτή να έχει την προβλεπόμενη άδεια, έφερε εγκαύματα κατάψυξης και ένα μέρος αυτού έφερε επιφανειακή ανάπτυξη βλέννας, επιφανειακή αλλοίωση χρώματος και δυσοσμία. (Newpost)

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.