Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και αγανάκτηση…

2
39

Ομιλία στη Βουλή για ένα σημαντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με πολλαπλά οφέλη για τον Έλληνα πολίτη, την καθημερινότητά του καθώς και για την πάταξη της διαφθοράς πραγματοποίησε ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παντελής Ασπραδάκης.

Στις δημόσιες υπηρεσίες, την παρούσα κατάσταση, δεν υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη από το σπίτι του. «Κάθε συναλλαγή με το δημόσιο απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του ή γίνεται με εξουσιοδότηση και ασφαλώς μόνο κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: Ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και χρημάτων, αγανάκτηση, πολλά προβλήματα στη σχέση κοινού και δημόσιου υπαλλήλου και τεράστια βέβαια γραφειοκρατία» τόνισε ο κ. Ασπραδάκης περιγράφοντας τις δυσμενείς συνθήκες με τις οποίες πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις δημόσιες υπηρεσίες. .

«Στη νέα ψηφιακή δημόσια διοίκηση τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα μπορούν πλέον όπου και αν βρίσκονται –στο σπίτι, στη δουλειά ή ακόμη και από το κινητό τους- χωρίς ταλαιπωρία, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα να λαμβάνουν κάθε είδους πληροφορία με μια απλή επίσκεψη σε σχετική ιστοσελίδα που είναι υποχρεωμένοι πλέον να διατηρούν οι δημόσιοι φορείς.

Επίσης, θα μπορούν να ζητήσουν ή να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο αιτήσεις, δηλώσεις, βεβαιώσεις και δικαιολογητικά προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών υποχρεώσεων προς το δημόσιο μέσα από το διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται βέβαια η ασφάλεια στις συναλλαγές και η προστασία του χρήστη».

Ο Παντελής Ασπραδάκης ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ατονήσει τίποτα από όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου αλλά και να επιτευχθεί η διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού και συνολικά του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης. Επίσης πρέπει να δοθεί έμφαση στη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους πολίτες.

Κλείνοντας την ομιλία του μίλησε για τις μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων που συντελούν στην εξυγίανση και την ανάπτυξη της χώρας.

«Η Κυβέρνηση αυτή τολμά να αλλάξει τις παθογένειες του παρελθόντος και να παίρνει αποφάσεις μέσα σε μια οικονομική δίνη, όπου κάθε μέρα αντιμετωπίζει αναρίθμητες δυσκολίες και προκλήσεις, συνεχίζει σταθερά και αποφασιστικά να αγωνίζεται για την Ελλάδα του μέλλοντος για μια αξιοπρεπή λειτουργική και αποδοτική καθημερινότητα». Κάθε μεταρρύθμιση που γίνεται πρέπει να είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες του πολίτη, ο οποίος επωμίζεται καθημερινά  δυσάρεστα και επώδυνα μέτρα.

Σχόλιο: «Παρακολουθούμε» από «κοντά» τις «παρεμβάσεις» του κατά τ’ άλλα συμπαθούς Βουλευτού, που εκλέγεται, άλλωστε, στην «περιοχή» μας, την Δυτική Αττική… Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Ασπραδάκη να κάνει κάποια ανάλογη «παρέμβαση» για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και τον ΧΥΤΑ, για το ΔΝΤ, για το Μνημόνιο και για τα μέτρα που έχουν οδηγήσει τη χώρα στην εξαθλίωση…

Για την σύνταξη, Φάνης Κυριόπουλος

Σχόλια Facebook

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι Φάνη μου,
  Έχεις μεγάλο δίκιο. Βλέπεις κάποια «θεματάκια» καίνε και έχουν μάθει να τα κάνουν γαργάρα. Δεν βλάπτει λοιπόν να τους τα θυμίζουμε που και που!!!!
  Προς ενημέρωση δε των συμπολιτών μας για το θέμα που ανέπτυξε ο βουλευτής μας, ουσιαστική δουλειά για κατάργηση άχρηστων δικαιολογητικών δεν γίνεται. Τι να το κάνουμε λοιπόν αν συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν ηλεκτρονικά; Δυστυχώς για άλλη μια φορά η επανίδρυση του κράτους μένει στα χαρτιά.
  Πέτρος Βιρβίλης
  Οικονομολόγος

 2. Καλά λέει ο λαός και το ……. χτενίζεται ή αλλιώς
  Τι του λείπει του ψωριάρη? Φούντα με μαργαριτάρι.

  Τι να την κάνεις την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση κλπ…..ρε παιδιά όταν δεν έχεις ζωή?
  Ο στην εργασία, Ο στην Παιδεία, Ο στην δημοκρατία, Ο στην Υγεία, και εάν συνεχίσω θα μας πνίξουν τα κουλούρια.
  ΟΟΟΟΟ σε όλα έχουν κάνει και συνεχίζουν κάθε μέρα και χειρότερα και μιλάμε για την διακυβέρνηση?.
  Ο συμπαθής ….. βουλευτής θα συνεχίσει να είναι συμπαθής όταν ασχοληθεί και με αυτά που μας ζεματάνε καθημερινά.
  Τη χωματερή, τη ζωή μας που μηδενίζεται και όλα τ άλλα .
  Σαν κρητικός που είναι ας αποδείξει ότι έχει ανάστημα απέναντι στις εντολές του κόμματος και ας πεί ΟΧΙ στα βάρβαρα που μας συμβαίνουν.
  Τότε θα ‘ ναι αντάξιος βουλευτής της Δυτικής Αττικής , της πιό πολύπαθης περιοχής της Αττικής με κόσμο που υποφέρει και …αδιαφορεί για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση… ο κοσμάκης καίγεται α π΄την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.