Η γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, έχει άντρες φίλους 

0
126

Τους άνδρες τους συμπαθώ. Πιστεύω στη φιλία τους, πιστεύω στην ευαισθησία τους, πιστεύω πως έχουν αληθινά συναισθήματα.

Εμπιστεύομαι τη φιλία τους, γνωρίζω πως εκείνοι διαπνέονται από αληθινά συναισθήματα και δεν τόσο ανταγωνιστικοί όπως οι γυναίκες. Η γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, έχει άνδρες φίλους.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είναι μύθος πως τα δύο φύλα δεν μπορούν να είναι φίλοι. Και αυτό γιατί ακόμα και διαφορετικού φίλου και ετερόφυλοι να είμαστε, δεν ταιριάζουν υποχρεωτικά όλοι οι άνθρωποι ώστε να αισθανθούν ερωτισμό ο ένας για τον άλλον.

Η φιλία του άνδρα είναι πολύτιμη για μία γυναίκα, όπως και της  γυναίκας για έναν άνδρα. Γιατί σε βοηθάει να ξεκλειδώσεις και να αντλήσεις πολύτιμα στοιχεία για το χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του αντίθετου φύλου, σε βοηθάει να δεις τον τρόπο με τον οποίο ο άλλος βλέπει τις καταστάσεις και αντιλαμβάνεται τα πράγματα σε θέματα ζωής, σχέσεων και καταστάσεων.

Ένας άνδρας φίλος, όμως, ξέρεις πως έχει πραγματικό ενδιαφέρον. Δε θα ζηλέψει το κραγιόν, το φόρεμα, το νέο κούρεμα, την καινούργια μπλούζα. Θα σε ενθαρρύνει να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να βελτιώσεις την εικόνα σου, να γίνεις ομορφότερη, δίχως να επιτρέπει στη ζήλια να τον κυριεύει.

Σε αντίθεση με τις φιλίες των γυναικών, στις οποίες ο ανταγωνισμός, η κρυφή ζήλια και η μανία του να ξεπερνάει η μία την άλλη, κυριαρχεί, έστω και ενδόμυχα.

Ο άνδρας φίλος θα σου δώσει τη δική του αντρική οπτική για τα θέματα των σχέσεων, δε θα προσπαθήσει πισώπλατα να σου κλέψει τη σχέση ή να σε φθονεί ενδόμυχα για αυτή.

Ξέρει να σε παρηγορεί, μπορεί  να σε ανεβάσει  όταν σε βλέπει θλιμμένη, ξέρει πως η φιλία είναι ιερή και την τιμά. Δε θα σε «θάψει» πισώπλατα, δε θα προσπαθήσει να σε μειώσει για να αισθανθεί εκείνος ομορφότερος, καταστάσεις που συναντώνται συχνότερα σε φιλίες γυναικών.

Οι άνδρες φίλοι είναι οι καλύτεροι, για αυτό η κάθε γυναίκα πρέπει να έχει έναν άνδρα φίλο.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.