Κατάσχεση 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο

0
37

Στην κατάσχεση συνολικής ποσότητας 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο προχώρησαν κλιμάκια επιθεωρητών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Φ.Ε.Τ. Ηπείρου και Αττικής, που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών.

Η ακαταλληλότητα του προϊόντος (πρώτη ύλη και συσκευασμένο προϊόν), που είναι ισπανικής προελεύσεως, διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληψία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαρέων Μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011. Όπως διαπιστώθηκε από τους εργαστηριακούς ελέγχους, το εν λόγω προϊόν περιείχε υδράργυρο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο (βλ. σχετικό άρθρο).

Η περαιτέρω έρευνα και συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ε.Φ.Ε.Τ., Ηπείρου και Αττικής, οδήγησε τους ελεγκτές στην δέσμευση και κατάσχεση της προαναφερόμενης ποσότητας του επιμολυσμένου προϊόντος – για την ακρίβεια 4327,36 κιλών – προλαμβάνοντας έτσι την διακίνησή του στην ελληνική αγορά.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.