Καταγγέλουμε τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

0
68

Δελτίο Τύπου

Την περασμένη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.). Όπως αναμενόταν, με το Π.Δ. 74/22-8-2011 σύμφωνα με τον οποίο έγιναν οι εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου, τη μερίδα του λέοντος έλαβαν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας κάτι που σε πανελλαδικό επίπεδο είναι απόλυτα αναντίστοιχο με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Σε μία βεβιασμένη διαδικασία της λογικής του να τελειώνει η συνέλευση όσο πιο γρήγορα γίνεται, η μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στο χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, των άλλων κυβερνητικών στελεχών και των εκπροσώπων των κομμάτων. Με το τέλος αυτού του τελετουργικού μέρους, η αίθουσα άδειασε και έγιναν «πηγαδάκια»  για τη διαμόρφωση ψηφοδελτίων και «άγρα ψήφων».

Η Αττική Οικολογική Απάντηση κατήγγειλε τη διαδικασία και συγκρότησε το ψηφοδέλτιο «Οικολογία-Αυτοδιοίκηση» έχοντας σαφείς, άμεσες και αποτελεσματικές προτάσεις για το β’ βαθμό αυτοδιοίκησης. Λόγω του πολιτικού κλίματος όμως  δεν ήταν δυνατό με βάση τον αριθμό των ψήφων που διέθετε αυτόνομα να εκλεγεί στο Δ.Σ.

Ο κ. Διάκος δήλωσε: «Σε μία τελετή «ενθρόνισης» του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, σε μία γενική συνέλευση που έλειψε ο γόνιμος διάλογος για τα προβλήματα της χώρας και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης και επικράτησε ο «τελετουργικός χαρακτήρας των χαιρετισμών» και η ψηφοθηρία, για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση υποβάθμισε την ανεξαρτησία και τη σοβαρότητα του Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης».

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κώστας Διάκος 6972223030

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.