Καταγγελία κατά Φωτιάδη – Αφουξενίδη από Σ.Ε.Β.Α.

0
46

Την Διοίκηση του Παναγιώτη Φωτιάδη και την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αχαρνών καταγγέλλει, με επιστολή του, ο «Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών» (Σ.Ε.Β.Α.), για την ανάθεση και οργάνωση «Χριστουγεννιάτικης Αγοράς», στο Ολυμπιακό Χωριό από 10 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου, σε γνωστή Εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εν λόγω περιοχή.

Ο Σ.Ε.Β.Α. τονίζει πως η Δημοτική Αρχή για ακόμα μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στον κλάδο και καταφέρεται κατά της Διοίκησης Φωτιάδη και κατά του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Θεόφιλου Αφουξενίδη, για τους οποίους αναφέρει ότι αποκρύπτουν επιμελώς τα στοιχεία της συμφωνίας, αφού η συγκεκριμένη Εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην ανάλογη διαφήμιση, αν και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δεν έχει προκύψει καμία συμφωνία.

«Καλούμε την νέα Δημοτική Αρχή που εξελέγη και τις δημοτικές παρατάξεις όπως δραστηριοποιηθούν για να αποτρέψουν την λειτουργία αυτής της δραστηριότητας. Θα μας βρουν μπροστά τους για ακόμα μια φορά στα σχέδια τους για διάλυση της αγοράς των Αχαρνών», καταλήγει η επιστολή.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Σε μία χρονική περίοδο που τα καταστήματα της πόλης μας στενάζουν από το δυσβάστακτο βάρος των εξόδων (περαιώσεις, εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΑΕΕ κ.α.) την πτώση του τζίρου και εποχή όπου κλείνουν το ένα μαγαζί πίσω από το άλλο, η δημοτική αρχή για ακόμα μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντί μας.

Παρά τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΚΕΔΑ ότι δεν έχουν συμφωνήσει για καμία εμπορική δραστηριότητα στον χώρο αυτό δεν έχει παρουσιάσει, παρά τις ενοχλήσεις μας, τα σχετικά συμφωνητικά που να αποδεικνύουν το αντίθετο, αποκρύπτοντας επιμελώς τα στοιχεία της συμφωνίας τους.

Όπως και να έχει όμως η συγκεκριμένη εταιρεία ήδη διαφημίζει την εμπορική της δραστηριότητα.

Εύλογα γεννιούνται τα πιο κάτω ερωτηματικά:

Γιατί δίνεται η εμπορική δραστηριότητα σε μία μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείτε στο υπαίθριο στεγαζόμενο με τέντα λιανικό εμπόριο σε μία περιοχή αμιγούς κατοικίας όπως το ολυμπιακό χωριό;

Γιατί δεν κινήθηκε ο μηχανισμός περί λιανικού εμπορίου όπως σαφώς ορίζει ο νόμος 23/23 του 95;

Γιατί παραμερίστηκαν και δεν ερωτήθηκαν οι άμεσα θιγόμενοι μέσα σε αυτούς και ο σύνδεσμος εμποροβιοτεχνών Αχαρνών;

Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή κινείτε στο πνεύμα του αποφασίζει και διατάζει;

Θεωρούμε εμπαιγμό στις μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας ότι όλα γίνονται για να δώσουν έναν εορταστικό περιεχόμενο στο ολυμπιακό χωριό. Αν πράγματι το επιθυμούσε ας καλούσε όλους τους φορείς της πόλης, τον ΣΕΒΑ, αλλά και τους πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς κ.α.

Σίγουρα η εταιρεία αυτή ποσώς νοιάζεται για το εορταστικό περιεχόμενο παρά μόνο για το κέρδος της το δηλώνει εξάλλου και στην ανακοίνωση της.

Η Δημοτική Αρχή ανοίγει την όρεξη και προετοιμάζει το έδαφος στα «MALL» και τα πολυκαταστήματα ώστε να εκμεταλλευτούν την παρθένα εμπορική ζώνη γύρω από το ολυμπιακό χωριό.

Δεν θα αφήσουμε τα μαγαζιά μας και τις περιουσίες μας να ρημάξουν, στο κάτω-κάτω τις ημέρες των εορτών περιμένουν όλα τα μαγαζιά για να δουλέψουν όσο επιτρέπουν οι εποχές μας.

Καλούμε και την νέα Δημοτική Αρχή που εξελέγχτηκε και τις δημοτικές παρατάξεις όπως δραστηριοποιηθούν για να αποτρέψουν την λειτουργία αυτής της δραστηριότητας.

Θα μας βρουν μπροστά τους για ακόμα μια φορά στα σχέδια τους για διάλυση της αγοράς των Αχαρνών».

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ

Εξάλλου με άλλη επιστολή – καταγγελία, ο Σ.Ε.Β.Α., με αφορμή τα σημειώματα για την «Περαίωση», καταγγέλλει την κεντρική Διοίκηση για εκβιασμό και για φορολογική επιδρομή.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι εκβιάζονται να πληρώσουν μέχρι τις 18 ή 29 Νοέμβρη ανάλογα την περίπτωση υπέρογκα ποσά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν να κάνουν με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Η κυβέρνηση με ανοικτούς εκβιασμούς και την απειλή φορολογικών ελέγχων απέναντι στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ επιχειρεί να κλείσει το φετινό προϋπολογισμό.

Στα πλαίσια αυτών των απειλών, αποστέλλονται τα σημειώματα για την λεγόμενη «περαίωση» με στόχο την είσπραξη πρόσθετων φόρων ύψους 700 εκατ. Ευρώ, που όπως και οι ίδιοι διαρρέουν, είναι ανέφικτος εξαιτίας της πτώσης της λαϊκής κατανάλωσης και των συνθηκών ασφυξίας που έχει επιβληθεί στους μικροεπαγγελματίες οι οποίοι βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση.

Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα σε συνδυασμό με τα μέτρα του μνημονίου, τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει ειδοποιητήρια ακόμη και σε μικροεπιχειρηματίες που δε βρίσκονται σε λειτουργία, που έχουν βάλει λουκέτο, συνταξιοδοτηθεί κλπ χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Η κυβέρνηση εξασφαλίζοντας την έγκριση του ΣΕΒ, αντί να εισπράξει από τις 6.500 μεγάλες επιχειρήσεις (1% του συνόλου) όπου η κάθε μία χρωστά πολλά εκατομμύρια ευρώ, ξεζουμίζει τις μικρές επιχειρήσεις για να τις κλείσει μια ώρα αρχύτερα…

Επιτέλους… Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ

Σ.Ε.Β.Α.

Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών

Σωκράτους 303, Αχαρναί, Τ.Κ. 13674, Τηλ. 6937 898200

Fax. 210 2440517 Α.Φ.Μ. 999900807

Αριθμός Πρωτοδικείου Αθηνών 1407-75

E-mail: sebaharnon@yahoo.gr

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.