Κατασχέσεις για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές!

0
56

EFORIA

Mετά τις εισβολές στα σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή, η κυβέρνηση θα προχωρά και σε κατασχέσεις, κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων ακόμα και για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, σε περιπτώσεις που θα χαρακτηρίζονται γενικώς, ασαφώς, και αυθαιρέτως «επείγουσες»!

Η διάταξη στο νέο, οθωμανικής προέλευσης, πολυνομοσχέδιο που προβλέπει ότι ακόμα και πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη μια οφειλή, θα μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να προβαίνει χωρίς δικαστική απόφαση σε συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας, ταιριάζει μόνο σε καθεστώτα τύπου Πινοσέτ!

Η διάταξη, που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Φόρου Ακινήτων, θα ενεργοποιείται σε «επείγουσες» περιπτώσεις για τη διασφάλιση της είσπραξης των οφειλόμενων φόρων, αν και θα πρέπει με Υπουργική Απόφαση ή εγκύκλιο να οριστεί ποιες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται «επείγουσες».

Πιο γοργές και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Οικονομικού Εισαγγελέα, γίνονται επίσης οι διαδικασίες για το «μπλοκάρισμα» ύποπτων μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων.

Ειδικότερα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις που υπάρχουν πληροφορίες ή υπόνοιες ότι ο φορολογούμενος θα προβεί σε μεταβίβαση περιουσιακών του στοιχείων ή προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για να εγκαταλείψει τη χώρα ή σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την είσπραξη του φόρου, η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να λαμβάνει με βάση τον εκτελεστό τίτλο μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή κατασχέσεις, ακόμη και πριν τη νόμιμη ημερομηνία καταβολής της οφειλής ή την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης ή την παρέλευση της τριακονθήμερης προθεσμίας που προβλέπεται για την καταβολή της οφειλής!

Δηλαδή αναπτύσσεται πάλι το σύστημα του «χαφιέ». Εάν κάποιοι πουν ότι ο γείτονάς τους σκοπεύει να την «κάνει» η Εφορία αυθαιρέτως χωρίς δικαστική εντολή, θα μπορεί να «ακινητοποιεί» τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, και να προχωράει αυθαίρετα σε «ρευστοποίηση» στηριζόμενη σε… ΜΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ δικαστικά υπόνοιες!

Καταργείται το κράτος Δικαίου, και μπαίνει στο περιθώριο το δικαστικό σύστημα, ενώ χωρίς σαφή προσδιορισμό, ύποπτοι φυγής θα θεωρούμαστε όλοι, και θα κινδυνεύουμε να χάσουμε το σπίτι και τα χρήματά μας ακόμα και όταν πληρώνουμε σε δόσεις που η ίδια η Εφορία  ορίζει όταν μας στέλνει το εκκαθαριστικό, ή κάποιον άλλο φόρο!

Παγκόσμια πρωτοτυπία, που λόγο της ασάφειας ορισμού της «επείγουσας» είσπραξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής:

«Δίωξη πολιτική όσων διαφωνούν με εμάς (νεοταξική κυβέρνηση) και μας αμφισβητούν δημόσια με μη αντικρουόμενα και καλά δομημένα επιχειρήματα». Θα διαφωνείτε κομματικά; Θα διώκεσθε. Εν ολίγοις αντιδράτε στην κυβέρνηση του Μνημονίου; Θα κινδυνεύετε να χάσετε το σπίτι σας πριν προλάβετε να πληρώσετε στις ορισθείσες από αυτούς ημερομηνίες.

Σε λίγο θα ορίσουν ως ποινικό αδίκημα όποιον δεν τους ψηφίσει και δεν «εκτιμήσει» την «προσφορά» τους στην χώρα. Τέτοιες φορολογικές διατάξεις είχαμε να δούμε από τα σκοτεινά χρόνια της συγκατοίκησής μας με τους Τούρκους. Ποιός θα το περίμενε ότι θα ζούσαμε την τουρκοκρατία ξανά από «ελληνικά» χέρια…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

 

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.