ΚΕΔΕ: Όχι στην προσχολική εκπαίδευση σε δήμους που δεν διαθέτουν κτιριακές υποδομές

0
143

Να μην εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση σε Δήμους που δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες κτιριακές υποδομές ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε)

Την αναστολή εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, σε Δήμους που δεν διαθέτουν τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές, ζήτησε το ΔΣ της ΚΕΔΕ κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Γιώργου Πατούλη, κατά την συνεδρίαση της Ένωσης.

«Είχαμε διαμηνύσει πολύ έγκαιρα, αλλά μας αγνόησαν, πως θα εφαρμόσουμε το νόμο, με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως για την Αυτοδιοίκηση προτεραιότητα είναι η ασφαλής στέγαση των προνηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Ο κ. Πατούλης κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση του ΔΣ έκανε λόγο για αδιέξοδη κατάσταση και τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα με νομικές διαστάσεις, τις οποίες η ΚΕΔΕ θα εξετάσει.

«Πρόκειται για τα παιδιά μας και σε αυτά τα θέματα δεν έχουν θέση οι πειραματισμοί», σημείωσε και εστίασε στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει η εφαρμογή της απόφασης σε χιλιάδες οικογένειες, παιδιά  και εργαζόμενους, επισημαίνοντας πως οι γονείς είναι αυτοί που θα έπρεπε να επιλέγουν, ανάλογα με τις ανάγκες τους, σε ποια δομή θα εντάσσουν τα παιδιά τους στην προσχολική ηλικία.

Κατά τη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη κτιριακών υποδομών τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.