Κοντά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς η Ένωση Γονέων των Άνω Λιοσίων

0
113

 

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων - Γ. Παπανδρέου Ν. Χατζητρακόσιας Γ. Τασιόπουλος Ν.Λιόσης Β. Χαλιανδρού

Επισκέψεις, σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποίησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων και συναντήθηκαν με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, με σκοπό να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν άμεσα τις  ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη θερινή περίοδο αλλά και τα  προβλήματα και τις εκρεμμότητες  που παραμένουν και αναμένονται να επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Εντονότατος ήταν ο  προβληματισμός του συνόλου των Διευθυντών σχετικά με τον τρόπο  αντιμετώπισης   του ζητήματος της μη διάθεσης των σχολικών βιβλίων, πρωτοφανές γεγονός που προκαλεί τη διαμαρτυρία και αγανάκτηση  γονέων και μαθητών προς το υπεύθυνο Υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε κύρια μαθήματα  υπήρξε  ενημέρωση   ότι οι ελλείψεις είναι ελάχιστες, όμως υπάρχουν μεγάλα κενά στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών με ενδεχόμενο κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των ολοήμερων σχολείων.

Τα μέλη της Ένωσης Γονέων διαπίστωσαν τη πραγματοποίηση  εργασιών συντήρησης και  βαφής  εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς και το  καθαρισμό των  προαύλιων   και  των κήπων σχεδόν  σε όλα τα σχολεία.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων - Γ. Παπανδρέου Ν.Χατζητρακόσιας Ν.Καρβούνης Ν.Λιόσης Β. Χαλιανδρού

Στα θέματα καθαριότητας, τα σχολεία ξεκινούν χωρίς ελλείψεις σε καθαριστικά υλικά και με τη τοποθέτηση δύο καθαριστριών, μιας μόνιμης και μιας μερικής απασχόλησης σε κάθε σχολικό κτίριο.  Επιπλέον όμως καταγράφηκε και πάλι η ανάγκη διαρκούς καθαριότητας των εξωτερικών χώρων των σχολείων από την αρμόδια  Δημοτική υπηρεσία.

Ελλείψεις όμως διαπιστώθηκαν στη διάθεση γραφικής ύλης και αναλωσίμων υλικών κυρίως στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι οποίες αναμένεται  να καλυφθούν από την αρμόδια σχολική επιτροπή.

Επιπλέον ως ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό γονέων και μαθητών είναι όπως αναφέρθηκε από τους Διευθυντές των 1ου – 6ου– 7ου Δημοτικών ο υπερκορεσμός των μαθητών και η έλλειψη χώρων διδασκαλίας. Το πρόβλημα αναμένεται να αμβλυνθεί με τη κατασκευή του 10ου Δημ.  Σχολείου τους επόμενους μήνες αν και η Ένωση Γονέων είχε τονίσει προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη έναρξης λειτουργίας του σχολείου από την αρχή της σχολικής χρονιάς.Παρόμοιο οξυμμένο πρόβλημα εμφανίζεται και στο 3ο Δημοτικό σχολείο στη Ζωφριά όπου αν και έχει γίνει η ίδρυση και υπάρχει ο χώρος καθυστερεί  η έναρξη κατασκευής του νέου 8ου Δημοτικού.

Εξίσου σημαντικό θέμα κατά τις επισκέψεις στα σχολεία  αποτέλεσε η αναγκαιότητα φύλαξης και επιστασίας τους,  αν μάλιστα ληφθούν υπόψη πρόσφατα παραδείγματα  όπως  υλικές ζημιές  που σημειώθηκαν στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο αλλά και κλοπές που έγιναν στο 2ο – 9ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο και στο Σ.Ε.Κ.

Επιμέρους θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν τα μέλη της Ένωσης Γονέων ήταν τα προβλήματα  που εμφανίζονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια φοίτησης των μαθητών ΡΟΜΑ στο 2ο– 9ο Δημοτικό και το 3ο Γυμνάσιο, οι ελλείψεις σε οπτικοαουστικά και εποπτικά μέσα  και  ο μη εξοπλισμός των εργαστηρίων στα δύο νέα σχολικά κτίρια του 4ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου, οι ανάγκες μόνωσης της στέγης των σχολικών κτιρίων του 4ου Δημοτικού και των 2ου – 3ου Γυμνασίου, η ελλιπής συγκοινωνιακή κάλυψη της μετάβασης των μαθητών στο ΕΠΑΛ και η αναγκαιότητα παρουσίας σχολικού τροχονόμου σε όλα τα σχολεία.

Ν. Λιόσης Ν. Χατζητρακόσιας Θ. Δρόλιας Ι. Ρόδης Β. Χαλιανδρού Ν. Δανίκας

Πέραν των παραπάνω από  τους Διευθυντές των σχολείων η Ένωση Γονέων  ζήτησε να υπάρχει διαρκής συνεργασία με τους γονείς τόσο μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα όπως είναι το Σχολικό Συμβούλιο, το οικονομικό Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας και η Επιτροπή Ελέγχου Κυλικείου αλλά και από κοινές δράσεις και προσπάθειες προς όφελος των μαθητών.

Στις συναντήσεις με τους  Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών  οι  κ.κ.  Ρόδης Ιωάννης και Θεοδόσιος Δρόλιας ενημέρωσαν την Ένωση Γονέων ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της μη διάθεσης των βιβλίων αν και δεν έχουν διατεθεί οι αναγκαίες πιστώσεις από το Υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον ανέφεραν  ότι έχει αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής να  ανατεθεί  σε εταιρεία φύλαξης η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και ότι υπάρχει μέριμνα για τη παρουσία σχολικών τροχονόμων σε όλα τα Δημοτικά σχολεία.

Σχετικά με τη  συντήρηση και τις υλικοτεχνικές ελλείψεις στα σχολικά κτίρια ανέφεραν ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τις λιγότερες δυνατές και αναμένονται οι οικονομικές επιχορηγήσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν συνολικά.  Επίσης ενημέρωσαν ότι θα υπάρχουν έλεγχοι στην λειτουργία των κυλικείων και θα υπάρξει μέριμνα σε συνεργασία με τη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τη τοποθέτηση πινακίδων για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.