ΚΥΑ για τετράμηνη παράταση για τους 30.333 εργαζομένους στους δήμους

0
126

ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.)με την οποία παρατείνεται το τρέχον πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» (Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ 08/2018) για διάστημα 4 μηνών.

Αν και οι 8μηνες συμβάσεις των εργαζομένων στους δήμους έχουν λήξει από τις 10 Ιουνίου, αυτές παρατείνονται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2019. Το συγκεκριμένο θέμα, βαίνει προς την οριστική του λύση (με τον… νόμο) και δίνει τέλος στη αγωνία των εργαζομένων…

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Υπουργείο Εργασίας ανταποκρίνεται στο αίτημα 122 φορέων που υποστηρίζονται από το τρέχον πρόγραμμα αλλά και των εργαζομένων, ώστε να μην υπάρχει χρονικό κενό μέχρι την υλοποίηση του β’ κύκλου κοινωφελούς εργασίας που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Η επέκταση αφορά όλους όσοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ, και μπορούν να συνεχίσουν την απασχόληση σε αυτό με δήλωσή τους στον επιβλέποντα φορέα (ΟΤΑ Α ή Β βαθμού, λοιπά Ν.Π.Δ.Δ.).

Η χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης θα αντληθεί είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, ή από ίδιους πόρους του ΟΑΕΔ ή και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) ή ακόμα από άλλους εθνικούς ή και άλλους πόρους.

Να επαναλάβουμε πως η ΚΥΑ αφορά το γνωστό πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.