Κύπρος:Tο πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο με πληρωμές σε Bitcoin

0
34

BITCOIN

Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο έγινε το πρώτο διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα στον κόσμο που θα δέχεται πληρωμές σε… bitcoin, το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα.

Σύμφωνα με το Yahoo.gr, το Πανεπιστήμιο επιτρέπει πλέον στους φοιτητές του να πληρώνουν τα δίδακτρα σε bitcoin, επεκτείνοντας τις συναλλαγές στο εικονικό νόμισμα σε όλες τις χώρες όπου έχει συνεργαζόμενα ιδρύματα.

Με την κίνηση αυτή, το εικονικό νόμισμα εισέρχεται και στο εκπαιδευτικό σύστημα, έναν από τους ελάχιστους τομείς από τους οποίους απουσίαζε μέχρι σήμερα.

Το bitcoin πρωτοεμφανίστηκε το 2009, ως ένα νόμισμα που δεν ελέγχεται από καμία κυβέρνηση και καμία κεντρική τράπεζα, οι συναλλαγές του οποίου γίνονται χωρίς προμήθεια και περιορισμό.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ιδρύματος, το bitcoin αποτελεί μία αναπόφευκτη τεχνολογική εξέλιξη, η οποία ανοίγει νέους δρόμους για το online εμπόριο, τα χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις διεθνείς συναλλαγές.

Γι’ αυτό και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας θα ξεκινήσει από αυτή την άνοιξη ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τα ψηφιακά νομίσματα.

Επίσης, θα δημιουργήσει μία «ανοικτή» ιντερνετική πλατφόρμα με μαθήματα για το bitcoin, τα οποία θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει από τον υπολογιστή του δωρεάν.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.