Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής: Η πρότασή μας για την Διαχείριση Απορριμμάτων

0
74

LAIKH SYSPEIROSH (3)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19 Δεκέμβρη 2012 και στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε τα απορρίμματα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησε με αντιδημοκρατικό τρόπο να υφαρπάξει μια ομόφωνη απόφαση, αρνούμενος να μπει σε ψηφοφορία (και δεν είναι η πρώτη φορά) η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι σύμβουλοι της παράταξής μας, ανέδειξαν τις διαχρονικές ευθύνες των Δημοτικών παρατάξεων που διοίκησαν τους πρώην δήμους Φυλής και Άνω Λιοσίων, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που θέλουν τον Δήμο Φυλής σκουπιδότοπο της Αττικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι σαφής στις θέσεις της σε ότι αφορά τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ) και αυτές ψηφίσαμε.

Ακολουθεί η πρότασή μας όπως ακριβώς κατατέθηκε :

Φυλή  19 Δεκέμβρη 2012

Προς: Τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου

Θέμα : Σχέδιο Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής

Σας υποβάλλουμε σχέδιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την αντίθεσή του σε κάθε δραστηριότητα στη διαχείριση απορριμμάτων στα διοικητικά όρια του δήμου Φυλής .

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής εκφράζοντας την αντίθεσή του στις προθέσεις της Περιφέρειας Αττικής να υλοποιήσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ) αποφασίζει :

Να μην επιτρέψει οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Την μη αποδοχή του ΠΕΣΔΑ Αττικής που προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατασκευή δύο εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων, ένα στα Άνω Λιόσια και ένα στη Φυλή, δυνατότητας επεξεργασίας 400.000 και 700.000 τόνων απορριμμάτων ανά έτος αντίστοιχα.

Την εξεύρεση νέου χώρου για δραστηριότητες επεξεργασίας απορριμμάτων, ακόμα και εκτός Αττικής.

Την άμεση και οριστική απομάκρυνση της χωματερής.

Μετά την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής να γίνει απορρύπανση της περιοχής.

Δημήτρης Τσιουμπρής

Βασίλης Φάρκωνας

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.