Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Οι Δήμοι «δήμιοι» των νέων

0
50

LAIKH SYSPEIROSH OROPOY

Την ανασφάλιστη εργασία για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας προκρίνουν το Συμβούλιο των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το υπουργείο εργασίας μέσω του «Εθνικού σχεδίου δράσης για την απασχόληση των Νέων».

Με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και μόνιμη δουλειά θέλουν να λειτουργήσουν τις κοινωνικές δομές, παιδικούς σταθμούς, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά ιατρεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, και άλλα. που τώρα παραπαίουν είτε λόγω έλλειψης χρημάτων, είτε λόγω έλλειψης προσωπικού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους ηλικίας 18 έως 26 ετών, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αφορά 50.000 άνεργους στην Ελλάδα.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι η επικαιροποιημένη μορφή των Stage που καταργούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, πριμοδοτούν την ανασφάλιστη εργασία, υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και «αξιοποιούνται» αριθμητικά από τις κυβερνήσεις, ώστε να δείξουν δήθεν μείωση της ανεργίας. Και επιβεβαιώνεται ότι φιλολαϊκή διαχείριση από την νέα Καλλικρατική δομή δεν μπορεί να υπάρξει.

Οι δήμοι είναι το μακρύ χέρι κεφαλαίου -κυβερνήσεων για την εφαρμογή πολιτικών σε βάρος του λαού. Στο παρελθόν δημοτική αρχή και «αντιπολίτευση» όλοι μαζί ψήφισαν για την εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την απασχόληση (αρ.απ. 203/2012) με το οποίο δίνουν ψίχουλα στους ανέργους (200-300 €/μήνα) και πολύ φθηνούς εργαζομένους στους επιχειρηματίες.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση του λαού να αποκρούσει αυτά τα μέτρα. Το Κ.Κ.Ε. και οι εκλεγμένοι του από την βουλή και τους δήμους, μέσα από τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος διεκδικούμε:

  • Επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους
  • Κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε κάτω και πάνω των 25 χρονών
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους νέους
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα
  • Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, που θα δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία

     Ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους είναι τεράστιος και τον καρπώνονται μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Αυτό φαίνεται και από τους λογαριασμούς τους μέσα και έξω από την Ελλάδα. Μόνιμη λύση είναι η εξουσία και τα μέσα παραγωγής στα χέρια των εργατών.

 Φεβρουάριος 2013 – Το γραφείο τύπου

https://lsoropou.wordpress.com

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.