Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού

0
78

LAIKH SYSPEIROSH OROPOY

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια να παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων του δήμους μας σε εργολάβους-ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, μέσω των σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται εργολάβοι για να αναλάβουν την καθαριότητα του λυκείου στο Καπανδρίτι, των δημοτικών σχολείων Πολυδενδρίου-Συκαμίνου-Καπανδριτίου και του νηπιαγωγείου του Συκαμίνου.

Αυτό σημαίνει όχι μόνο την απόλυση των εργαζομένων που απασχολούνταν μέχρι σήμερα σε αυτές τις υπηρεσίες (που είναι και ο μόνιμος στόχος της συγκυβέρνησης) αλλά και το κόστος της λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών που καλυπτόταν από το κράτος απευθείας ή μέσω των ΚΑΠ (μισθοδοσία εργαζομένων κ.α.), τώρα θα το πληρώνουν οι δημότες της περιοχής μας.

Η εξέλιξη αυτή δεν μας προξενεί εντύπωση. Είναι η εφαρμογή του Καλλικράτη – του δήμου Ανώνυμη Εταιρία – όπου το κράτος παύει να χρηματοδοτεί υπηρεσίες, οι οποίες εμπορευματοποιούνται ή παραδίδονται σε εργολάβους-ιδιώτες και το κόστος της λειτουργίας των υπηρεσιών το επωμίζονται οι δημότες. Είναι η εφαρμογή της πολιτικής της συγκυβέρνησης-Ε.Ε. όπου παραδίδει δημόσιες υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Σε αυτό το μοντέλο διαχείρισης συμφωνούν όλοι – παλιά και νέα δημοτική αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιπολιτευόμενοι «παντός αποχρώσεως». Άλλωστε κατά το παρελθόν όλοι μαζί ψήφιζαν υπέρ της παράδοσης της υπηρεσίας σίτισης των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς σε εργολάβο (Catering – με ότι συνεπάγεται αυτό για την ποιότητα του φαγητού), μαζί ψήφιζαν το πρόγραμμα «Jessica» με το οποίο παραδίδονται σχολεία και άλλες δημοτικές δομές με την μορφή της παραχώρησης σε ιδιώτες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα και επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει για το ρόλο του Καλλικράτη, για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών και άλλων δημοτικών υπηρεσιών. Τώρα οι γονείς να αντιδράσουν να μην αποδεχτούν την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Μέσα από τους συλλόγους τους να διεκδικήσουν να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου στην καθαριότητα των σχολείων, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους είτε άμεσα (μέσω των συλλόγων γονέων) είτε έμμεσα (μέσω δημοτικών φόρων και τελών) για εργολάβους καθαριότητας. Να διεκδικήσουν την πρόσληψη εργαζομένων στην καθαριότητα με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η σχολική αγωγή, η εκπαίδευση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα αν έχουν οι οικογένειες τους να πληρώσουν.

Είναι στο χέρι των λαϊκών οικογενειών να μην επιτρέψουν να γίνει η παιδεία εμπόρευμα, να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και δημοτικών αρχών.

Σεπτέμβριος 2014,
Το γραφείο τύπου
www.lsoropou.wordpress.com

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.