Λεωνίδας Καπερναράκος: «Να σταματήσουν οι “ντελάληδες” να σκορπίζουν λάσπη»!

0
97

Με αυτή τη δημοσίευση θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι που δεν βασανίζει τον Λεωνίδα – κυρίως τον δημοσιογράφο – αλλά κάποιους άλλους που χωρίς να γνωρίζουν, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να με ρωτήσουν ασκούν την πολιτική της …φήμης!

Τι θέλω να πω.

Το πρώτο πράγμα ή αν θέλετε το πρώτο μάθημα στη δημοσιογραφία που έμαθα – και πιστέψτε με από καταξιωμένους του χώρου που πλέον δεν είναι και στη ζωή – ήταν να διασταυρώνω την πληροφορία, όποια και αν είναι αυτή.

Μετά από 16 χρόνια στο χώρο νιώθω υπερήφανος που το κρατώ ως αρχή μου. Ποτέ δεν δημοσίευσα μία είδηση – ούτε μπήκα στη διαδικασία των φημών – γιατί είχα να κάνω με ψυχές, με ανθρώπους που περπατούν δίπλα μου και αναπνέουν το ίδιο οξυγόνο που αναπνέω και εγώ.

Μπορεί πολλές φορές να τους είδα «αλυσοδεμένους» στο γραφείο του εισαγγελέα αλλά και πάλι περίμενα την εκδίκαση και την ποινή. Όμως μέχρι εκεί. Μετέδιδα την είδηση και τα σχόλια τα άφηνα για τους «παραθυράτους». Καταλαβαίνετε όλοι τι εννοώ. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν μαθαίνω ότι οι εκλογές – είμαι πρωτάρης στην πολιτική, όλοι το ξέρετε – δεν είναι απόφαση για τον τόπο σου, πρόγραμμα, ιδέες ακόμη και ενθουσιασμός ….ευτυχία εάν θέλετε αλλά προεκλογικές φήμες.

Έχω καταλάβει κάτι: Ότι και αν δημοσιευθεί, όπου και αν δημοσιευθεί θα πρέπει να φταίει ένας συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Το τηλέφωνό μου χτυπά ασταμάτητα όταν κάτι δημοσιεύεται κατά προηγούμενων, επόμενων, μεθεπόμενων και πάει λέγοντας δημάρχων.

Όχι κύριοι!! Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο εάν ο ίδιος ο άνθρωπος για τον οποίο θα έγραφα δεν θα το ήξερε δύο και τρεις ημέρες πριν. Όμως κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν. Να μπουν στο παιχνίδι των ονομάτων. Να πάρουν το ρόλο του ντελάλη και να σκορπίσουν λάσπη, λάσπη, λάσπη! Κανείς όμως από τους ντελάληδες δεν σήκωσαν το τηλέφωνο προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί μου. Κανείς δεν μου έκλεισε ραντεβού για να μου μιλήσει κατά πρόσωπο. Γιατί άραγε; Αυτό το αφήνω στους ίδιους για να το απαντήσουν.

Σίγουρα τα επαγγελματικά μου δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Δεν είμαι ο δημοσιογράφος που βγαίνει στην τηλεόραση αλλά ο Λεωνίδας που θα βγω στην πλατεία για το καφεδάκι – και γιατί όχι – και το ουζάκι μου. Μέχρι εκεί. Και κάτι άλλο. Κάποιοι μιλούν για μεγάλα κανάλια, μικρά, μικρομεσαία…Εάν κάποιος ζήσει από «μέσα» ένα κανάλι θα καταλάβει ποιο είναι το μεγάλο και ποιο είναι μικρό. Θα ήθελα λοιπόν να πω ότι αποχώρησα από τα λεγόμενα «μεγάλα» κανάλια και από το διαδίκτυο. Παραμένω σε ένα – μικρό κανάλι όπως το λένε – και αισθάνομαι υπερήφανος που έχω αναλάβει ως επικεφαλής τον τομέα των Ειδήσεων και της Ενημέρωσης καθώς και την παρουσίαση του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων. Εκεί ξέρετε δεν χωρούν φήμες! Απευθύνω λοιπόν έκκληση – και το εννοώ αυτό – ΕΚΚΛΗΣΗ σε οποιονδήποτε έχει κάτι να πει να μην ρίχνει λάσπη μέσω φημών. Εδώ είμαι, δεν εξαφανίστηκα και περιμένω τις προσκλήσεις σας!

Και κάτι τελευταίο: Ότι και αν έχω πει λόγω τηλεόρασης φαινόμουν. Δηλαδή όπως λέμε οι δημοσιογράφοι ήμουν στον «αέρα». Το ίδιο όμως συμβαίνει και όταν έγραφα ή γράφω. Όλα τα κείμενά μου είναι ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ. Δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο χωρίς την υπογραφή μου. Οι αποδείξεις γνωρίζετε ότι είναι εύκολο να βρεθούν βάζοντας απλά αυτό που θέλετε να βρείτε σε γνωστά διαδικτυακά «ψαχτήρια». Ποτέ δεν κρύφθηκα πίσω από υπογραφές άλλων και ποτέ δεν δημοσίευσα είδηση με το γνωστό μήνυμα πλέον που χρησιμοποιείται στο Internet: «Μήνυμα Αναγνώστη».

Από δω και στο εξής λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι ότι οι απόψεις και τα κείμενά μου θα συνοδεύονται – όπως πάντοτε γινόταν – είτε με το όνομά μου είτε με την φωτογραφία μου!

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.