Λουκέτο σε 75 φορείς του δημοσίου – 7.000 υπάλληλοι υπό απόλυση

0
63

Σε εργασιακή ανασφάλεια εισέρχονται από τις 5 Αυγούστου τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενοι καθώς μπαίνει λουκέτο σε 75 φορείς και οργανισμούς του δημοσίου. Πάγκαλος και Βενιζέλος κατέληξαν στην σχετική λίστα.

Από τους εργαζόμενους άλλοι μεταταγούν και άλλοι θα απολυθούν. Όσοι από τους εργαζομένους στα ΝΠΙΔ θεωρηθούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθούν σε καθεστώς “εφεδρείας” και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες.

Καταργούνται:

-Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής                                                                                                                                              -Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ)
-Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ)
-Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
-Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
-Έργο Πολιτών
-Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία
-Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων

Σε λύση και εκκαθάριση οδηγούνται 32 φορείς:

-28 Κέντρα Νεότητας (Κέντρων Εργαζόμενου Κοριτσιού- ΚΕΚ και Κέντρων Εργαζόμενων Νέων – ΚΕΝ)
-Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (ΕΤΑΤ Α.Ε.) (ίσως συγχωνευθεί με τον ΕΦΕΤ)
-Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ – ΟΕΕ)
-ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.
-Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Συγχωνεύονται 38 οργανισμοί:

-το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού
-το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά – Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας – Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά – Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.

-το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
-το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
-η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης (αυτοτελές τμήμα) με το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
-ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού σε νέο ΝΠΙΔ
-το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.
-το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
-η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
-η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.) με την εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μια εταιρεία.
-το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.
-ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης “ΔΗΜΗΤΡΑ” (ΝΠΙΔ), το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.) (ΝΠΙΔ) και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) (ΝΠΙΔ) σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία “Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Ερευνας, Εκπαίδευσης και Ελέγχων – ΔΗΜΗΤΡΑ” (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. ΔΗΜΗΤΡΑ)
-η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε, με την Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)

Συγχωνεύονται, ενοποιούνται και αναδιοργανώνονται οι φορείς:

Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε.)

Κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης των φορέων στους οποίους εργάζονται ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ ΟΠΕΓΕΠ, ΕΟΜΜΕΧ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΕΙΝ.

Το Συντονιστικό όργανο των εργαζομένων αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών. Την επόμενη ημέρα θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου θα γίνει νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού.

«Οι Δημόσιοι Οργανισμοί στους οποίους εργαζόμαστε, παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο και τη λειτουργία τους, έχουν πολύχρονη αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά ο καθένας στον τομέα ευθύνης του (μελέτη-κατασκευή σχολείων, έρευνα, πιστοποίηση προϊόντων, διαχείριση οικονομικών πόρων κλπ.)», αναφέρουν σε ψήφισμά τους τα σωματεία τους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι «στα κυβερνητικά σχέδια που οδηγούν στη διάλυση, κατάργηση η συρρίκνωση των Οργανισμών και σε κάθε άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου».

ΠΗΓΗ: ANTINEWS

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.