Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου η μετακίνηση 2.500 υπαλλήλων

0
28

DHMOSIO

Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μετακινήσεις όλων των διαθέσιμων υπαλλήλων, οι οποίοι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι περίπου 2.500 άτομα.

Σύμφωνα με το «MEGA Chanel», οι μετακινήσεις θα γίνουν σε υπηρεσίες που έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν κενές θέσεις, αλλά έχουν ανάγκη και για προσωπικό.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 7.500 κενά από τα οποία τα περισσότερα είναι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που δήλωσε 3.314 κενά. Επίσης:

  • 1.065 κενές θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και τους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • 750 στο υπουργείο Εργασίας
  • 704 στο υπουργείο Παιδείας
  • 636 στο υπουργείο Υγείας.

Για τους 25.000 υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα το 2013 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι αυτοί θα προκύψουν από:

  • Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου
  • Τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων που θα είναι έτοιμα τον Ιανουάριο
  • Την αξιολόγηση όλων των δομών του δημοσίου κάτω από την γενική κυβέρνηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία από τους 25.000 υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα το 2013 θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις, εκτιμά η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ωστόσο για τους υπαλλήλους που δεν θα βρεθούν θέσεις ο Αντώνης Μανιτάκης είπε ότι θα γίνει ότι προβλέπει ο νόμος, δηλαδή θα οδηγηθούν στην έξοδο από το δημόσιο.

«Οι όποιες απολύσεις γίνουν, θα γίνουν με βάση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα» υπογράμμισε ο κ. Μανιτάκης.

Εν τω μεταξύ, περίπου 800 επίορκοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί με την λειτουργία των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία συγκροτήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και θα θέσουν άμεσα στο μικροσκόπιό τους όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις.

 

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.