Μήπως θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για όσους μιλούν και γράφουν για… δραχμή;

0
122

Το σχετικό σεναριάκι το έχουμε ζήσει πολλές φορές τα τελευταία 7 χρόνια, από τότε που ο τελευταίος των Παπανδρέου μας εγκλώβισε στα Μνημόνια. «Η Ελλάδα χρεοκοπεί και επιστρέφει στη δραχμή»…

Μαρίκα Λυσιάνθη

Εκτός από τις γνωστές… χαριτωμένες περιπτώσεις στελεχών της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που με σκανδαλιστική αφέλεια πίστευαν ότι η χώρα θα μπορούσε να αλλάξει εθνικό νόμισμα, χωρίς να… ανοίξει ρουθούνι, υπάρχουν και άλλοι που, είτε ομιλούν είτε γράφουν για τη δραχμή.

Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να ασχοληθεί με την περίπτωσή τους; Γιατί, σε ένα έθνος κατεξοχήν παραδομένο στον ψυχισμό του, όπως είναι η Ελλάδα, κάθε τέτοια συζήτηση που προκαλεί ακραία ανασφάλεια, έως πανικό, λειτουργεί ως ανατροφοδότης της κρίσης.

Κάπως έτσι, σε διαρκή κρίση πανικού, οι Έλληνες σήκωσαν στο παρελθόν τα χρήματα που είχαν ως καταθέσεις στις τράπεζες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει τραπεζική κρίση, και οι τράπεζες να χρειαστούν ανακεφαλαιοποιήσεις.

Και σήμερα, ακούγοντας σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, όσοι είχαν πάρει στο σπίτι τους τις καταθέσεις, δεν τις επιστρέφουν στις τράπεζες. Και όσοι σκόπευαν να τις επιστρέψουν, προφανώς και δεν το κάνουν. Και έτσι, η τραπεζική κρίση παραμένει και γιγαντώνεται. Και η χώρα αδυνατεί να βγει από την κρίση.

Ας αρχίσουν λοιπόν να ρίχνουν… ματιές οι εισαγγελείς σε όσα γράφονται και λέγονται για την επιστροφή στη δραχμή, από μη… παλαβούς ΣΥΡΙΖΑίους. Γιατί αυτοί είναι οι πλέον επικίνδυνοι. Και προφανώς, δεν εκκινούν από την αφετηρία της παλαβομάρας.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.