Μπιφτέκι του σωλήνα στα …κάρβουνα

0
46

Ολλανδοί επιστήμονες, με πρώτη ύλη βλαστοκύτταρα από αγελάδα, κατασκεύασαν λωρίδες μυϊκού ιστού, έτσι σύντομα θα πασχίσουν να βάλουν στα πιάτα μας μπιφτέκια του… σωλήνα. Στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, ο καθηγητής Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστρχτ επισήμανε ότι το «κρέας του σωλήνα», που με την ομάδα του επινόησε και υλοποίησε, μπορεί να επιλύσει πληθώρα προβλημάτων, όπως, παραδείγματος χάρη, την επισιτιστική κρίση.

Αναλυτικότερα, η ομάδα του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, υπό τον καθηγητή Ποστ, δημιούργησε εργαστηριακά μικρά κομμάτια μυός με διαστάσεις 2 εκατοστά επί ένα και πλάτος περί το ένα χιλιοστό. Το χρώμα του κρέατος είναι υπόλευκο και σε εμφάνιση μοιάζει με λωρίδες ωμό καλαμάρι. Ομως, αφού αυτά τα κομμάτια αναμειχθούν με αίμα και λίπος, το οποίο δημιουργείται με παρόμοιο τρόπο, οι ειδικοί –που αυτή τη φορά δεν θα είναι επιστήμονες αλλά μάγειροι– θα μπορούν να προσφέρουν το πρώτο «μπιφτέκι του σωλήνα».

Είναι πολλοί οι επιστήμονες που υποστηρίζουν πως η παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του διαρκώς αυξανόμενου πληθυσμού.

Κι αν είναι η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η αστυφιλία που καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την παραγωγή τροφίμων, τη δυσκολία αυτή σίγουρα δεν μπορεί να επιλύσει το χάμπουργκερ του σωλήνα… αλλάο σεβασμός στον άνθρωπο και τη Φύση.

Ο καθηγητής Ποστ λέει πως «πρέπει να γίνει περισσότερη εργασία προκειμένου να ανιχνευθούν τα συστατικά που προσδίδουν γεύση στο κρέας, να αναλυθεί η σύσταση του «κρέατος του σωλήνα» και να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι δυνατόν να μεταβληθεί έτσι ώστε να γίνει πιο εύγευστο».

Μετάφραση

http://news.sky.com/home/strange-news/article/16173255

Κρεατομάζα – Επενδυτές ψάχνει ο δημιουργός του συνθετικού κρέατος

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.