Μπουρδολογία και… παραπληροφόρηση: «Άβατο Φυλής-Ομάδες καταστροφής και παραβατικότητας»

0
83

Η καθημερινή ενημέρωση από διαδικτυακούς τόπους εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στη ζωή του κοινού. Οι διαδικτυακοί τόποι προσφέρουν στην πλειοψηφία τους άμεση ενημέρωση, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός τους εγγυάται πλουραλισμό απόψεων. Επιπλέον, σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάει και η παρουσία εκατοντάδων ενημερωτικών ιστολογιών (blogs).Υπάρχει επίσης ο ηλεκτρονικός τύπος και πολλές ιστοσελίδες (sites) που προσφέρουν απόψεις ανθρώπων, πληροφορίες κ.α.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Όλα αυτά, βέβαια, είναι καλά όσο «λειτουργούν» σε «υγιείς» βάσεις και με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και την καλοπροαίρετη κριτική, όπου αυτή απαιτείται, για το κοινό καλό. Από την άλλη, μπορεί να γίνουν και λάθη, αρκεί να είναι… λάθη και όχι… σκοπιμότητες…

Η… μπουρδολογία, που ενίοτε παρατηρούμε, έχει και αυτή καταλάβει τον χώρο που της… αναλογεί αλλά αυτό χαρακτηρίζει αυτόν που την… υιοθετεί και ο οποίος κρίνεται από το «αναγνωστικό» κοινό που τελικά… επιλέγει την «πηγή» ενημέρωσής του…

Η παραπληροφόρηση, όμως, είναι κάτι άλλο: Είναι κατακριτέα, είναι ποινικά κολάσιμη και μπορεί να εμπεριέχει ακόμα και δόλο.

Εκεί τα πράγματα είναι μονόδρομος και η παραπληροφόρηση θα πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ανάλογες συνέπειες που αρμόζουν σε κάθε περίσταση…

Άγνοια δεν δικαιολογείται σε καμία των περιπτώσεων…

Με αφορμή, λοιπόν, την επίκαιρη ερώτηση – καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πρωθυπουργό, στην Βουλή την περασμένη  Παρασκευή, 10-2-2017, για «την έξαρση της βίας, της ανομίας και της εγκληματικότητας στην Αττική», ιστοσελίδα που δημοσίευσε την «στιχομυθία», όχι μόνο φέρει τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να λέει «πράγματα» που δεν είπε, αλλά επιπλέον ο συντάκτης, «δια στόματος» Μητσοτάκη, όπως αναφέρεται, «καταγράφει» κι’ ένα χοντρό ψέμα!

Γράφει, μεταξύ άλλων, ο συντάκτης του άρθρου:

«Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «ειδικά τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε ένα οιονεί «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία» ενώ, όπως υποστηρίζει, ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές (Μενίδι), ο Ασπρόπυργος, «όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών, αυξάνονται οι κλοπές και άλλα φαινόμενα εγκληματικότητας, για τα οποία η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης».

Μέχρι εδώ καλά, γιατί αυτή είναι η σχετική δήλωση του Προέδρου της ΝΔ.

Και προσθέτει, προφανώς, αυθαίρετα:

«Μαζί βεβαίως με άλλες περιοχές όπως τα Άνω Λιόσια και η Φυλή και τελευταία η περιοχή Παπάγου που μαστίζονται από ομάδες καταστροφής και παραβατικότητας».

«Ομάδες καταστροφής και παραβατικότητας», στη Φυλή; Έλεος!

Για την περιοχή του Παπάγου, δεν έχω προσωπική άποψη για τι συμβαίνει εκεί.

Ως κάτοικος, όμως, του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων και νυν Δήμου Φυλής, τα τελευταία 32 χρόνια, έχω την απόλυτη εικόνα όχι μόνο της περιοχής αλλά και αυτήν ολόκληρης της Δυτικής Αττικής…

Θα… παρακάμψω τα Άνω Λιόσια, αν και εδώ το θέμα σηκώνει… συζήτηση…

Θα σταθώ, όμως, στην Φυλή (Χασιά) την οποία ο συντάκτης και μόνο αυτός, χαρακτηρίζει «άβατο»!!! Παραπληροφόρηση ολκής!

Γνωρίζει, άραγε, ο συντάκτης που βρίσκεται η Φυλή; Έχει έρθει ποτέ, στην περιοχή μας; Και αν ναι, θα μας υποδείξει που είναι το «άβατο» για να το μάθουμε κι’ εμείς;

Διότι «άβατο» δεν υπάρχει, αντιθέτως, η Φυλή, είναι βατή από άκρου σε άκρο…

Και αυτό διότι, η Φυλή είναι η πιο «υγιής» περιοχή της Δυτικής Αττικής και «απροσπέλαστη» από οποιονδήποτε με τέτοιες τάσεις και στην οποιαδήποτε προσπάθεια γκετοποίησης… Ούτε ως… «σκέψη», δεν θα μπορούσε να σταθεί κάτι τέτοιο, διότι η Φυλή έχει… «σύνορα» και ο νοών, νοείτο…

Και μπορεί κάποιος να μην θεωρήσει τόσο σοβαρό το συγκεκριμένο θέμα, αλλά για την περιοχή είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό:

Η Φυλή (Χασιά) είναι τόπος προορισμού και τόπος «χαλάρωσης» για πολλούς συμπολίτες μας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Στην ουσία πρόκειται για «τουριστική» περιοχή, γι’ αυτό και όλα τα καταστήματα λειτουργούν και την Κυριακή.

Οι επιχειρηματίες, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, έχουν επενδύσει τη «ζωή» τους σε αυτόν τον τόπο και παλεύουν να επιβιώσουν…

Αυτοί που γράφουν τέτοια ψέματα, καταλαβαίνουν τι ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στον τόπο;

Κάποιος που δεν γνωρίζει «πρόσωπα και πράγματα», ένα τέτοιο δημοσίευμα δεν τον αποτρέπει από μια επίσκεψη στη Φυλή;

Αλλά ακόμα και αν όλα τα προηγούμενα να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία, δεν είναι άδικο για μια ολόκληρη πόλη να δέχεται τέτοιο… «ρατσισμό»;

Κλείνοντας, θα ήθελα να σταθώ και στην ευκολία με την οποία κάποιοι άλλοι και με… «ελαφρά τη καρδία» αναδημοσίευσαν το άρθρο από το συγκεκριμένο site, χωρίς την στοιχειώδη «έρευνα» για την ορθότητα του δημοσιεύματος και χωρίς να «ενοχληθούν», απ’ ότι φαίνεται, από την παραπληροφόρηση… Ας ελπίσουμε, την επόμενη φορά, να είναι πιο προσεκτικοί…

Ενδεικτικά σας παραθέτω αποσπάσματα από σχετικά δημοσιεύματα για την ερώτηση Μητσοτάκη στη Βουλή:

Έθνος

…Αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας.

Επισημαίνει ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων και αν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.

Πρώτο Θέμα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «ειδικά τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε ένα οιονεί «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία» ενώ, όπως υποστηρίζει, ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, «όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών, αυξάνονται οι κλοπές και άλλα φαινόμενα εγκληματικότητας, για τα οποία η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης».

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων και αν έχει τη βούληση, αλλά και σχέδιο, να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.

CNNGreece

…Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Επισημαίνει δε, ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντώνται και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου «συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας».

Κατόπιν αυτών των επισημάνσεων, εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Τσίπρα, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτά τον πρωθυπουργό:

-Αν θα ανέχεται για καιρό ακόμα το παρακράτος των Εξαρχείων εξαιρώντας το από τους νόμους της ελληνικής πολιτείας;

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.