Νέα Εποχή για τη Φυλή – ΦΥΛΗ…κή Ενημέρωση

0
53

Γράφει ο Βασίλης Γκόλτσιος

Συμπολίτες, συμπολίτισσες, φίλες και φίλοι. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση,

Οι πρώτοι τέσσερες μήνες της νέας Δημοτικής αρχής

Συμπληρώνονται σχεδόν τέσσερεις μήνες από την ανάληψη  της Διοίκησης του Καλλικρατικού μας Δήμου από την νέα Δημοτική αρχή και τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Κάτι οι ασάφειες του σχετικού νόμου που η ταχεία ψήφισή του απέβλεπε κυρίως στην εξοικονόμηση πόρων, κάτι οι εσωτερικές τριβές που φαίνονται όχι μόνο διά γυμνού  οφθαλμού αλλά ακόμα και από αόμματους κάτι τα προβλήματα που επί χρόνια κρυβόταν επιμελώς κάτω από το χαλί και τώρα ένα – ένα βγαίνουν στη επιφάνεια ,συνθέτουν την σημερινή εικόνα.

Παρουσιάσθηκε στην επιτροπή Διαβούλευσης το τεχνικό πρόγραμμα

Ακόμα δεν έχει ψηφισθεί ο προϋπολογισμός και μόλις την περασμένη Πέμπτη παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης το Τεχνικό Πρόγραμμα το ύψος του οποίου, κρατήστε την αναπνοή σας, φθάνει στα 340 εκ. ευρώ. Φαίνεται πως κάποιοι έχουν αδυναμία στα μεγάλα νούμερα η είμαστε αρκετά πλούσιοι και δεν το ξέρουμε. Μακάρι να ισχύει το δεύτερο.

Βέβαια και στον χώρο της αντιπολίτευσης η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Πρόσκαιρες προεκλογικές συμμαχίες δοκιμάζονται και κανείς δεν εγγυάται ότι θα αντέξουν.

Είθε το Άγιο  Φως της Αναστάσεως να τους φωτίσει όλους για το καλό του τόπου μας.

Σε εμπόλεμη κατάσταση η Κερατέα για τα σκουπίδια

Εμπόλεμη κατάσταση θυμίζει η Κερατέα. Οι εξεγερμένοι κάτοικοι από την μία πλευρά και τα Ματ από την άλλη δίνουν την εντύπωση ότι ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα.

Η κεντρική Διοίκηση αφού ψήφισε έναν περιφερειακό σχεδιασμό και στάθηκε ανίκανη να τον επιβάλλει εδώ και δέκα χρόνια παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Άφησε τους Δήμους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Η κατάσταση οδήγησε  στα σημερινά αδιέξοδα και ο Θεός να βάλλει το χέρι του να μη θρηνήσουμε θύματα.

Σαν λαός είμαστε απερίγραπτος. Όποτε μας βολεύει επικαλούμαστε την Ευρώπη όποτε δεν μας βολεύει οχυρωνόμαστε πίσω από Ομβριόκαστρα. Αν το Ομβριόκαστρο είναι Αρχαιολογικός χώρος, και έτσι πρέπει να είναι, η Φυλή το Θριάσιο οι Αχαρνές τι είναι βρε αδέλφια από την Κερατέα;

Υπάρχει σημείο της Ελληνικής επικράτειας πού να μη είναι Αρχαιολογικός χώρος; Την Αρχαιολογικότητα των χώρων την επικαλούμεθα όταν μας συμφέρει ενώ αν βρούμε τίποτα αρχαία σε κανένα οικόπεδό μας φροντίζουμε να τα μπαζώνουμε. Φθάνει πια η υποκρισία.

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πρόβλημα υπαρκτό και η λύση του πρέπει να αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι  σπασμωδικές  ενέργειες δημιουργούν  δεν λύνουν προβλήματα. Το κύτταρο της Φυλής έχει σχεδόν κορεσθεί .Όσο και καλά παιδιά να είμαστε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα.

Η κατασκευή των εργοστασίων είναι λύση που επιβλήθηκε από τους μεγαλοεργολάβους. Οι ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ είναι η έσχατη λύση. Δημιουργείται εύλογα η απορία: Γιατί καταφεύγουμε στην έσχατη λύση αφού δεν έχουμε εξαντλήσει τις προηγούμενες; Αποφεύγουμε τις ευθύνες η εξυπηρετούμε άλλα συμφέροντα;

Ο επίτροπος περιβάλλοντος της Ε.Ε στην πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα ήταν κατηγορηματικός: Θα πρέπει η Ελλάδα να ξεφύγει από τους ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ και να φθάσει σε πιο σύγχρονες μεθόδους που βασίζονται στην ανάκτηση και την ανακύκλωση. Η πιο επιθυμητή λύση είναι η πρόληψη η ανακύκλωση η επαναχρησιμοποίηση και άλλοι τρόποι ανάκτησης.

Ειδικώς για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να μειωθεί η υγειονομική ταφή να αυξηθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και ξεχωριστή αποκομιδή. Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία γιατί μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε όλη την χώρα.

Μήπως τελικά λέμε, μήπως μας χρειάζεται και για την περίπτωση αυτή  η τρόικα;

Φίλες και Φίλοι  Καλό Πάσχα με τις πιο Θερμές μας Ευχές.

«ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ – Η ΦΥΛΗ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ – Βασίλης Γκόλτσιος

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.