Νίκη Χατζηχαλεπλή: Ένας «θησαυρός» στο ψηφοδέλτιο του Σ. Στριφτού

0
92

Βρισκόμαστε, πλέον, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, με τις Δημοτικές Παρατάξεις να έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την στελέχωση των ψηφοδελτίων τους. Εκατοντάδες, εκατοντάδων υποψήφιοι φιγουράρουν στις λίστες των παρατάξεων, με αρκετούς από αυτούς – ίσως και όλοι – να διαθέτουν καλά στοιχεία και καλό «βιογραφικό», εχέγγυα για δημιουργική διοίκηση όταν, βέβαια, εκλεγούν αν και σε άπειρες περιπτώσεις δεν εκλέγονται οι ικανότεροι, για λόγους που όλοι μας γνωρίζουμε…

Εμείς επιλέξαμε την πρώτη, ίσως, μεταξύ ίσων με μοναδικό κριτήριο την ιδιότητά της και την κοινωνική της προσφορά, αφού η Νίκη Χατζηχαλεπλή, μέσα από την εργασία της επιτελεί στην κυριολεξία κοινωνικό λειτούργημα κάτι το οποίο την έχει καταξιώσει στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, γι’ αυτό, άλλωστε, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες… συστάσεις. Επιπλέον, το «βαρύ» βιογραφικό της που προκαλεί εντύπωση, δεν είναι η μοναδική απόδειξη, αφού η κα. Χατζηχαλεπλή διαθέτει εκείνα τα στοιχεία και την προσωπικότητα που πολλοί θα ζήλευαν αλλά που όλοι της αναγνωρίζουν.

Αβίαστα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η «προσωποποίηση» της κοινωνικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο…

Του Φάνη Κυριόπουλου

Η Νίκη Χατζηχαλεπλή αποφοίτησε το 1984 από το 10ο Λύκειο Πειραιά με άριστα. Το1988 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΤΕΙ Πάτρας και έλαβε το Πτυχίο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας με (7.36) και με χαρακτηρισμό «Λίαν καλώς», αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Το 1995 συμμετείχε με επιτυχία στις κατατακτήριες εξετάσεις του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Κοινωνική Λειτουργός –  Εκπαιδευτικός και Παιδαγωγός αποφοίτησε το 1998 από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμολογία 7.8 και με χαρακτηρισμό «Λίαν καλώς». Για την Νίκη, είχε ήδη αρχίσει μια λαμπρή πορεία προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο…

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, διαθέτει τεράστια εμπειρία που καταγράφεται με τον πιο απλό τρόπο από τις μέχρι σήμερα δραστηριότητές της, κάτι που αποδεικνύεται, άλλωστε, από την πολύχρονη συνεργασία της με συγκεκριμένους κοινωνικούς φορείς και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έχει, δε, πραγματοποιήσει δεκάδες ομιλίες και έχει  παρευρεθεί σε αναρίθμητα συνέδρια ως εισηγήτρια σε ημερίδες κοινωνικού χαρακτήρα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ενώ στο ενεργητικό της καταγράφεται, μεταξύ άλλων, η εκπροσώπηση της χώρας μας σε Διημερίδα με θέμα «Το φάσμα του αυτισμού: Οικογένεια-παιδί- επαγγελματίες»,στο e-Twinning SEN Professional Development Workshop, στο Νότιγχαμ της Βρετανίας, με Φορέα Διαχείρισης το Βρετανικό Συμβούλιο «British Council-E-Learning».

Η Νίκη Χατζηχαλεπλή έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής στην Περιφέρεια Αττικής και είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Αττικής (αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.), μέλος του Συλλόγου των ειδικών εκπαιδευτικών  Ελλάδος, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.), μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (Ο.Μ.Ε.Ρ.) και μέλος της UNICEF.

Ανεξάρτητα από το αν θα εκλεγεί στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, αφού όπως προαναφέραμε σε άπειρες περιπτώσεις δεν εκλέγονται οι ικανότεροι, ένα είναι σίγουρο: Η Νίκη Χατζηχαλεπλή θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας και θα συνεχίσει να προσφέρει αυτό που προσφέρει για πολλά χρόνια: Αγάπη στον συνάνθρωπο…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.