Νίκος Παπαδήμας κατά πάντων!-Συνέντευξη “ποταμός” του πρώην Δημάρχου

2
324
«Ο κ. Μπουραΐμης δεν επέστρεψε στον Δήμο Άνω Λιοσίων τα χρήματα που του δάνεισα»

Με μια συνέντευξη τύπου – που θα συζητηθεί ίσως έντονα – την οποία παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Νίκος Παπαδήμας, την περασμένη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στο Δημαρχείο, φιλοδοξεί να παίξει ρόλο στα νέα πολιτικά δρώμενα του τόπου, χωρίς, βέβαια, ο ίδιος να είναι υποψήφιος με καμία Δημοτική Παράταξη.

Με βολές κατά πάντων, ο Νίκος Παπαδήμας, είναι βέβαιο πως θα ταράξει ακόμα περισσότερο το ήδη ταραγμένο πολιτικό σκηνικό του νέου Δήμου Φυλής, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

«…Ο Δήμαρχος Στέργιος Πανάγος μου απέδειξε ότι από πολιτική είναι κενός…

… Δεν πίστευα ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος (η Αντινομάρχης Σταυρούλα Δήμου) θα εκμεταλλευόταν την θέση που της είχε δώσει το κύρος του Πάγκαλου και θα με διέβαλε κομματικά…

… Ο Βαγγέλης Χριστοφιλάκης που με κατηγόρησε ως Ηγεμόνα, όχι μόνο δεν με τίμησε αλλά με καθύβρισε…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος.

Ο κ. Παπαδήμας κατηγόρησε τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για «πολιτική ανεπάρκεια», ανέφερε πως ο Σάββας Σάββας έχει επιδοθεί στο περιμάζωμα της σάρας και της μάρας και του κακού συναπαντήματος, και δήλωσε πως στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές θα στηρίξει τον Δημήτρη Μπουραΐμη…

Του Φάνη Κυριόπουλου

Ο Νίκος Παπαδήμας, στην σύντομη αναφορά του για τον τρόπο που επελέγη το 1990 από το ΠαΣοΚ, ως υποψήφιος Δήμαρχος των Άνω Λιοσίων τόνισε: «Στις δημοτικές εκλογές του 1990 το τοπικό ΠΑΣΟΚ είχε να αντιμετωπίσει τις φιλοδοξίες του πρώην δημάρχου που είχε εκλεγεί σε συνεργασία με το Κ.Κ.Ε., κ. Γεώργα, τον κ. Θεοδώρου και του αποθανόντος (πλέον) κ. Μπρέμπου.

Οι άστοχες πολιτικά κινήσεις του κ. Θεοδώρου, ο οποίος θεώρησε ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, είναι διαδικασίες σωματείου του Αστικού Κώδικα, οι έριδες που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ των παραπάνω συνυποψήφιων αλλά κυρίως η διάσπαση που επίκειτο για το τοπικό ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία των Άνω Λιοσίων οδήγησαν την Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην απόφασή της να αναζητήσει τρίτη λύση».

Για τις δημοτικές εκλογές του 1990, ο πρώην δήμαρχος υπογράμμισε πως «ο Δήμαρχος Στέργιος Πανάγος έχασε τις εκλογές, επειδή με υποτίμησε και μου απέδειξε ότι από πολιτική είναι κενός γιατί δεν έχει διαβάσει Μακιαβέλι»…

Χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση από την θέση του Δημάρχου, το 2005, λόγοι οι οποίοι κλόνισαν και την υγεία του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Ως Δήμαρχος πλέον παραδώσαμε, ένα έργο, που έφερε αποκλειστικά την υπογραφή μου. Είχε δίκιο ο Χριστοφιλάκης όταν με κατηγόρησε ότι λειτούργησα ως ΗΓΕΜΟΝΑΣ, όσο ήμουν Δήμαρχος. Μόνο που αν λειτούργησα έτσι, το δικαίωμά μου το έδωσε ο λαός και ποτέ δεν λειτούργησα ως Βυζαντινός Αυτοκράτορας.

Κατά την διάρκεια των πολλών τετραετιών μου, μου δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία να κατέβω ως βουλευτής. Πράγμα το οποίο δεν έκανα ποτέ γιατί ο λαός με είχε εκλέξει ως Δήμαρχο. Το επίθετό μου ήταν συνώνυμο του Δήμου και τανάπαλιν.

Μια από αυτές, με κάλεσε η κ. Δήμου, όπου στη συνάντηση αυτή μου είπε: «Το επόμενο βήμα σου είναι βουλευτής και εγώ Δήμαρχος».

Αν και κατάλαβα, για πρώτη φορά ότι ο συνομιλητής μου πάσχει από αμετροέπεια, προσπάθησα να την πείσω για το αντίθετο, προβάλλοντας σοβαρά λογικά και πολιτικά επιχειρήματα. Μετά από μία ώρα αδιέξοδου διαλόγου, έφυγα εγκαταλείποντας την κ. Δήμου στην συντροφιά των παράλογων φιλοδοξιών της.

Δεν πίστευα ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος θα εκμεταλλευόταν την θέση που της είχε δώσει το κύρος του Πάγκαλου θα με διέβαλε κομματικά. Αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα που ένοιωσα.

Το δεύτερο χτύπημα ήταν η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, η οποία με κατήγγειλε ακόμα και για άδειες περιπτέρου. Και όταν λέω αντιπολίτευση εννοώ όλους μηδενός εξαιρουμένου.

Διαχειριστικοί έλεγχοι – καταλογισμοί – απειλές ποινικής καταδίκης, περιορισμός της ελευθερίας μου, ήταν συναισθήματα τα οποία με λύγισαν.

Το τρίτο χτύπημα ήταν η αρνητική δημοσιότητα που πήρε το θέμα της μεταφοράς χρημάτων του Δήμου σε ξένο πιστωτικό ίδρυμα.

Με τον τρόπο αυτό λύγισε η υγεία μου και μαζί η περηφάνια μου…

…Έτσι με τη λάσπη και με τις ψεύτικες κατηγορίες που μου απέδιδε όλη η αντιπολίτευσή μου, κατάφεραν οι πολιτικοί αντίπαλοί μου να με οδηγήσουν σε πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια με τα γνωστά αποτελέσματα. Η αποχώρησή μου και ο ιδιωτικός βίος.

Στροφή λοιπόν στην οικογένειά μου, που είχα να την δω 16 χρόνια».

Με μελανά χρώματα και με ευθείες βολές κατά του Βαγγέλη Χριστοφιλάκη, περιέγραψε τις συνέπειες της αποχώρησής του από τον Δημαρχιακό θώκο.

«Άφησα, λοιπόν, στο πόδι μου τον κ. Χριστοφιλάκη. Αφού του έκανα μια γρήγορη ενημέρωση κυρίως για τα οικονομικά, του επεσήμανα ότι με δύο κονδύλια δεν θα ασχοληθεί: 1ον το χρεωστικό άνοιγμα του Δήμου και 2ον τις δανειακές συμβάσεις, τις οποίες είχα φροντίσει να ακυρώσω.

Ο κ. Χριστοφιλάκης που όλο το διάστημα της θητείας του ουδέποτε χρειάστηκε τις γνώσεις μου, έδειχνε να θέλει να απογαλακτιστεί από τη Δημαρχεία μου αλλά από την άλλη να μην θέλει να το κάνει.

Προσωπικά τον βοήθησα, θέτοντας ως την οικογενειακή μου τιμή στο ψηφοδέλτιό του αλλά ο Βαγγέλης όχι μόνο δεν με τίμησε αλλά με καθύβρισε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής. Ουσιαστικά εκείνο που κατάφερε ο κ. Χριστοφιλάκης ήταν να ακυρώσει πολιτικά τον εαυτό του και να δώσει την δημαρχία στον Παππού…

Έτσι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρησή μου προβλήθηκαν δύο πρόσωπα ο κ. Χριστοφιλάκης και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Σάββας, οι οποίοι διεκδίκησαν από το ΠΑΣΟΚ τον ρόλο του υποψηφίου Δημάρχου του νέου Δήμου Φυλής. Και τα δύο πρόσωπα αυτά απερρίφθησαν από το κίνημα και τράβηξαν άλλους δρόμους. Ο ένας τον δρόμο της κομματικής νομιμότητας και ο άλλος τον δρόμο του περιμαζώματος της μάρας της σάρας και του κακού συναπαντήματος».

Για τον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων είπε πως «η πολιτική ανεπάρκεια αποδείχθηκε περίτρανα από τον ρόλο του Δημάρχου κ. Παππού» ο οποίος, σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο, εγκατέλειψε τα αντισταθμιστικά οφέλη για τη λειτουργία της χωματερής, δεν έκανε καμία αναφορά για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, που λύνεται από τα δύο πλέον δημοτικά διαμερίσματα Άνω Λιοσίων και Φυλής, όπως δεν έκανε αναφορά και για το Σχέδιο «Καλλικράτης»…

Ο κ. Παπαδήμας επεσήμανε πως η ονομασία «Δήμος Φυλής» με έδρα τα Άνω Λιόσια αποδίδει πλήρως την ιστορική αξία και συνθέτει άψογα την ιστορία με τις σημερινές ανάγκες των δημοτικών διαμερισμάτων.

«…Ως κομματικό μέλος του ΠΑΣΟΚ εκφράζομαι από το Κόμμα μου…

…Το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να στηρίξω τους ανθρώπους που υπέγραψαν και κατέθεσαν εναντίον μου μηνυτήριες αναφορές και μου προετοίμασαν ποινικές διώξεις…

…Θα στηρίξω ως υποψήφιο Δήμαρχο εκείνον που θα εγγυηθεί τη συνέχεια των έργων μου και κυρίως του κοινωνικού μου έργου – γιατί είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί – που θα έχει στην πλάτη του κοινωνικούς αγώνες. Αυτός είναι ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης», κατέληξε ο Νίκος Παπαδήμας.

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε θέσαμε στον πρώην Δήμαρχο δύο ερωτήσεις που αφορούσαν παλαιότερες δηλώσεις του τόσο για τον Χρήστο Παππού, όσο και τον κ. Μπουραΐμη:

κ. Δήμαρχε, είχατε δηλώσει παλαιότερα πως ο Χρήστος Παππούς είναι ένας καλός Δήμαρχος και σε κατ’ ιδίαν συνομιλία μας, δεν είχατε εκφραστεί και με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Μπουραΐμη. Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα;

Για τον κ. Μπουραΐμη: Ως Δήμαρχος, εγώ και αυτός, αντιμετωπίζαμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Δήμων μας. Κάποια στιγμή ο Δήμος Φυλής χρειάστηκε ένα δάνειο, και του έδωσα εγώ τα χρήματα, να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που είχε. Έλαβε το δάνειο, αλλά δεν μου το επέστρεψε ποτέ. Εκεί ήταν και η εστίασή μου και η αντίδρασή μου για τον κ. Μπουραΐμη. Πουθενά αλλού.

Όσο αναφορά για την στήριξη του κ. Παππού, δεν έχω βρίσει ποτέ. Είχα εκφραστεί, για αυτόν, με καλά λόγια και ούτε τώρα εκφράστηκα άσχημα. Είναι καλός Δήμαρχος έχω πει, αλλά δεν έχει κάνει έργα. Εάν θέλει να πάρει τις εκλογές βγάζοντας τα έργα του κ. Παπαδήμα, τι να σας πω; Πρόβλημα δικό του, όχι δικό μου…

Σχόλια Facebook

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. συγχωρέστε με αλλά ο απατεωνας λεει μαλακιες… απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι… απο την αλλη φυσικά και θα στηριξει τον Μπουραιμη. Ολη η βρωμια μαζευτηκε εκει… ακομα και απο τον παππου εφυγαν…μονο ο Καμπολης δεν ξερουμε τι θα κανει ο μεγιστος της λαμογιας…

  2. ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΑΤΕΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΕΙΤΕ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΡΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΛΕΩ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΚΕΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.