Να αλλάξει και το σύστημα των Εθνικών Εκλογών!

0
71

Fanis 450

«Ξανακτύπησε» ο Γιάννης Μιχελάκης, αυτή τη φορά για τις εκλογές των συνδικαλιστών: «Ας αλλάξει και ο τρόπος εκλογής των Συνδικαλιστικών ηγεσιών»…

Του Φάνη Κυριόπουλου

Μετά τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ο Υπουργός Εσωτερικών «ξανακτύπησε» και πρότεινε την αλλαγή των διαδικασιών εκλογής των εκπροσώπων των Συνδικαλιστικών Οργάνων στα πρότυπα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, κατά την συνάντησή του με το Προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

«Με τους Περιφερειάρχες συζητήσαμε και την αλλαγή του τρόπου εκλογής των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών, που είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού» και συνέχισε:

Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες. Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων.

Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό; Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων;».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε πως «οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν».

Τότε, κ. Μιχελάκη, τολμήστε και αλλάξτε και το σύστημα των βουλευτικών εκλογών! Σε ένα ψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί και σε ένα ψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι βουλευτές!

Έτσι, θα έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να επιλέγουμε τους «ικανούς και τους άξιους» έχοντας παράλληλα και την χρυσή ευκαιρία να «σπάσουμε» τις «τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν»…

Ιδού η… Ρόδος!

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.