Ντενίζ Μπουλούκμπασι: «Σημίτης – Παπανδρέου μας έδιναν το μισό Αιγαίο το 2002»!

0
103

Εκτός από περιοχές του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου, η συμφωνία θα περιελάμβανε και τους στρατηγικούς διαύλους Ρόδου-Καρπάθου, Κάσου-Κρήτης και Αντικυθήρων-Κρήτης ακόμα και την … Μύκονο!

Του Φάνη Κυριόπουλου

«Η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου το 2002 είχε δεχθεί να παραιτηθεί του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια», αναφέρει σε βιβλίο που εξέδωσε ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002!

Ο πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει τις περιοχές που η Τουρκία ζήτησε την «παραμονή των χωρικών υδάτων στα 6 μίλια» και αρχικά το υπουργείο Εξωτερικών, δια του Γ. Α. Παπανδρέου αρχικά και εν συνεχεία ο Κ. Σημίτης, απάντησαν ότι «Αυτό θα μπορούσε να γίνει»!

Οι περιοχές που ο Γ. Α. Παπανδρέου κατά τον Τούρκο πρώην διπλωμάτη, δέχθηκε να συζητήσει την παραίτηση του δικαιώματός της για επέκταση στα 12 ν.μ., προκαλούν εντύπωση αλλά και πολλά ερωτηματικά: Δεν υπάρχουν μόνο οι περιοχές μόνο στο Ανατολικό και το Βόρειο Αιγαίο, αλλά περιλαμβάνουν και τους στρατηγικούς διαύλους Ρόδου-Καρπάθου, Κάσου-Κρήτης και Αντικυθήρων-Κρήτης και την … Μύκονο!

Συγκεκριμένα στην περιοχή που ξεκινά από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία που επικρατεί καθεστώς ανοιχτής θαλάσσης, περιοχή την οποία οι Τούρκοι δεσμεύουν συνέχεια για ασκήσεις του Ναυτικού τους και της Αεροπορίας!

Ο Ντενίζ Μπουλούκμπασι κάνει λόγο για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στις περιοχές κοντά στα παράλια της Τουρκίας:

Ανατολικά, βόρεια και νότια της Σαμοθράκης και της Λήμνου
Βόρεια και νότια της Μυτιλήνης, Ψαρών και Χίου.
Βόρεια, νότια και δυτικά της Ικαρίας.
Στην περιοχή που ξεκινά από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία που επικρατεί καθεστώς ανοιχτής θαλάσσης.
Στα περάσματα Ρόδου-Καρπάθου, Κάσου-Κρήτης και Αντικυθήρων-Κρήτης…

Σε αντιδιαστολή του γεγονότος ότι η Τουρκία πρακτικά έπαιρνε τον έλεγχο του μισού Αιγαίου, θα δεχόταν να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας! Αυτή ήταν η … τουρκική παραχώρηση! Το ότι θα παραπέμπαμε σε διεθνές δικαστήριο τον διαχωρισμό του Αιγαίου!

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Η σκάλα του Υπουργείου Εξωτερικών».

Είναι ανατριχιαστικά αυτά που αναφέρει ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης, ειδικά αν σκεφθούμε ότι με την έλευση της κυβέρνησης Γ. Α. Παπανδρέου στην εξουσία τον Οκτώβριο του 2009, όλα ξεκίνησαν εκεί που σταμάτησαν το 2004: Ελληνική πρόταση για προσφυγή στην Χάγη και συζητήσεις για «χωρικά ύδατα-χτένι» στο Αιγαίο!

Για τα γραφόμενα από τον Ν. Μπουλούκμπασι θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει τοποθέτηση από το πρωθυπουργικό γραφείο και ενημέρωση του ελληνικού λαού για το ποια είναι η αλήθεια. Οποιαδήποτε σιωπή θα εκληφθεί ως επιβεβαίωση των όσων αναφέρονται στο βιβλίο του Τούρκου πρώην διπλωμάτη…

Με άλλα λόγια θα επιβεβαιωθεί αυτό που λέει ότι «η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός, ενίοτε είναι και ενοχή…

Με πληροφορίες από το Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.