Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Νέα χαράτσια στις πλάτες του λαού

0
66

LAIKH SYSPEIROSH OROPOY (2)

Καταδικάζουμε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στον Άγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη καθώς και με την εξωφρενική αύξηση μέχρι και 65% στα ήδη υπάρχοντα.

Η απόφαση αυτή που ενισχύει προκλητικά τους κατασκευαστικούς ομίλους είναι απόδειξη του τι σημαίνει η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση. Νέα χαράτσια και βάρη στις πλάτες του λαού, των εργατικών και λαϊκών οικογενειών για να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Τα νέα διόδια που θα τοποθετηθούν στις εισόδους και τις εξόδους του Αγίου Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης κοστολογούνται με  90 και 60 λεπτά αντίστοιχα ανά διέλευση.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στην περιοχή καθημερινά θα πληρώνουν για να πάνε και να γυρίσουν από την δουλειά 1,80 ευρώ, δηλαδή περίπου 500 ευρώ ετησίως. Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι γνωρίζουν ότι οι δρόμοι αυτοί έχουν πληρωθεί ακριβά από τον λαό τόσα χρόνια, επανειλημμένως με διόδια, τέλη κυκλοφορίας, φόρους κ.λπ. Ο νέος πακτωλός χρηματοδότησης με 1,15 Δις ευρώ προς τους ομίλους αποτελεί πρόκληση προς τον ελληνικό λαό. Γίνεται την ίδια ώρα που τα λαϊκά στρώματα καλούνται σε συνεχείς, απανωτές θυσίες σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτή η πραγματικότητα καθώς και η πάγια θέση μας να καταργηθούν όλα τα διόδια, ότι οι εθνικοί δρόμοι ανήκουν στο λαό και ότι δεν διαπραγματευόμαστε με καμία κυβέρνηση ή εταιρία την ύπαρξη τους, την παραχώρηση δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες και την πληρωμή κομίστρου από τους δημότες μας εκφράστηκε και μπήκε προς ψήφιση και στο δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού την 4/12/2013 από τον δημοτικό μας σύμβουλο Χασιώτη Μιχάλη.

Στον αντίποδα, για ακόμη μία φορά η Δημοτική Αρχή Ωρωπού, πιστή στην θέση της ότι αποδέχεται τα διόδια και τους εργολάβους που λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους, πιστή στην εφαρμογή της πολιτικής του ξεπουλήματος και της παραχώρησης δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες που υπαγορεύεται από μονοπώλια-Ε.Ε.-Τρόικα και συγκυβέρνηση, ζήτησε από το σώμα να παρθεί απόφαση οι δημότες μας να πληρώνουν δίκαιο αντίτιμο (!!!), ότι οι δημότες μας πληρώνουν δυσανάλογο κόμιστρο σε σχέση με άλλους δήμους!!!

Άλλωστε τα ίδια επικαλέστηκε ο κος Δήμαρχος και στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για την τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε εργολάβους.

Μάλιστα ο ίδιος στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την εταιρία και με την συγκυβέρνηση, ότι συναλλάσσεται μαζί τους.

Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι των «αντιπολιτευομένων» του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., της ΔΗ.ΜΑ.Ρ. και του ΣΥΡΙΖΑ όλοι μαζί με την Δημοτική Αρχή αποφάσισαν την έκδοση ψηφίσματος, στο οποίο εισηγητικά ζητάνε να υπάρχει χιλιομετρική χρέωση για τους δημότες μας, δεν λένε κουβέντα για την μεθόδευση δημιουργίας νέων σταθμών διοδιών στην Βαρυμπόμπη και στον Άγιο Στέφανο, και μεταξύ άλλων «απαιτούν» καλύτερους παράπλευρους δρόμους ζητώντας και από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ των μονοπωλίων και των μεγαλοεργολάβων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων…

Καμία αυταπάτη να μην έχουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Όλοι μαζί ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιπαλέψουν την πολιτική που παραδίδει δημόσιο πλούτο σε μεγαλοεργολάβους. Όλοι τους εμφανίζονται σαν επίδοξοι διαχειριστές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει το λαϊκό εισόδημα και χαρίζει πακτωλό χρημάτων στο κεφάλαιο.

 Οι δρόμοι είναι λαϊκή περιουσία.

Από την θέση αυτή θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

 Δεκέμβρης 2013,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.