Ξεκινούν οι διορισμοί 16.000 εκπαιδευτικών

0
74

SXOLEIO-DASKALA

Την έγκριση για τις προσλήψεις 16.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε να ξεκινήσουν σταδιακά οι τοποθετήσεις και οι διορισμοί τους στα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με το www.dikaiologitika.gr, εγκρίθηκαν πιστώσεις για 11.000 ωρομίσθιους και 5.000 αναπληρωτές ενώ όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Παιδείας, για συγκεκριμένες ειδικότητες οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν σε δασκάλους, φιλολόγους, φυσικούς και μαθηματικούς, και σε αυτούς θα δοθεί προτεραιότητα ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των σχολείων.

Όπως υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οι μεγαλύτερες ελλείψεις εμφανίζονται σε δασκάλους όσον αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη δευτεροβάθμια λείπουν κυρίως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί και αυτές οι ειδικότητες θα καλυφθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

Το βέβαιο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει να συμπληρώσει τα κενά και με δεύτερες αναθέσεις , καθώς φαίνεται ανέφικτο να εξοικονομηθούν τα κονδύλια ώστε να προσληφθούν όλοι οι αναπληρωτές που χρειάζονται αυτήν τη στιγμή για όλες τις ειδικότητες και τις κατηγορίες σχολείων (ολοήμερα, μουσικά, καλλιτεχνικά, τεχνικά κ.ά.).

Ήδη πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν επιλεγεί να διδάξουν και δεύτερο μάθημα παρεμφερή με την ειδικότητά τους, ενώ και οι ωρομίσθιοι θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες και θα κληθούν να διδάξουν περισσότερες ώρες.

Από τις συνολικά 16.000 προσλήψεις, περίπου 5.000 αφορούν τις παραπάνω ειδικότητες αιχμή5 και οι περισσότεροι θα είναι οι δάσκαλοι, ενώ θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής και ξένων φιλολογιών, κοινωνιολόγων και τεχνικών ειδικοτήτων.

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν δοθεί στο υπουργείο Παιδείας τα κενά από όλες τις διευθύνσεις και από σήμερα θα ξεκινήσει η τελική κατανομή ανά ειδικότητα και τις επόμενες μέρες θα γίνει το ίδιο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη, προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών (β’ φάση), καθώς και ειδικοτήτων για τα ΕΑΕΠ θα γίνουν και στη Γενική Αγωγή για την πρωτοβάθμια αυτήν την εβδομάδα ξεκινώντας από αύριο.

Το υπουργείο Παιδείας υπολογίζει, όπως έχει υπογραμμίσει και ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει προσληφθεί ο Κύριος όγκος των αναπληρωτών και θα υπάρχει σε ετοιμότητα ένας ακόμη αριθμός περίπου 1.300, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν έκτακτες ανάγκες (αποχωρήσεις, ασθένειες, κυήσεις κ.ά.).

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.