Οι διαθεσιμότητες «κλείνουν» σεισμολογικά κέντρα

0
26

SEISMOGRAFOS

Σε αδυναμία λειτουργίας οδηγούν οι διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εξαιτίας της επικείμενης όπως αναφέρουν τα μέλη του Τομέα Γεωφυσικής του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Τομέας Γεωφυσικής του ΑΠΘ παρέχει σε εικοσιτετράωρη βάση, μέσω του Σεισμολογικού του Δικτύου ενημέρωση σχετική με τη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ενώ τα δεδομένα που παράγονται τροφοδοτούν τα διεθνή σεισμολογικά κέντρα και αποτελούν τη βάση για τη σεισμική θωράκιση της χώρας.

Υπογραμμίζουν ότι οι παραπάνω δραστηριότητες απαιτούν εξειδικευμένο επιστημονικό έργο, που σχετίζεται με τη διαρκή παρακολούθηση των 40 σεισμολογικών σταθμών (εγκατεστημένων ολόκληρη τη χώρα), αλλά και με τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων.

Επισημαίνουν ότι το έργο αυτό επιτελείται, σε μεγάλο βαθμό, από υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και προειδοποιούν ότι «η επαπειλούμενη διαθεσιμότητα ειδικευμένων επιστημόνων του Σεισμολογικού Σταθμού, όχι μόνο θα πλήξει ανεπανόρθωτα το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται ανελλιπώς από το 1981 μέχρι σήμερα, αλλά θα οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας».

Ο Τομέας Γεωφυσικής ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, γιατί αυτό, όπως υποστηρίζουν, θα οδηγήσει σε «αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα».

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.