Οι εκλογές των ανατροπών

0
50

Άρθρο του Δημοσιογράφου Κώστα Καλογράνη

Τελικά είναι οι … περίφημες στηρίξεις των κομμάτων προς τους υποψηφίους δημάρχους τόσο σημαντικές; Αξίζει ο κόπος ολόκληροι συνδυασμοί να περιμένουν τις διαδικασίες των κομμάτων και να μην ανακοινώνουν ανεξάρτητη κάθοδο στις εκλογές; Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι όσοι υποψήφιοι δήμαρχοι αγνόησαν τους κομματικούς μηχανισμούς και «κατέβηκαν» στην κοινωνία σωστά και έγκαιρα κέρδισαν εντυπώσεις και ουσία.

Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος  και τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία στήριξης υποψηφίων δημάρχων. Πως μπορεί άραγε κάποιος άνθρωπος να πάρει το χρίσμα και σε δύο μήνες να προλάβει να δημιουργήσει παράταξη, να βρει έμβλημα και όνομα, να νοικιάσει γραφεία, να χαράξει επικοινωνιακή πολιτική, να βρει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, να συνομιλήσει με τους φορείς της πόλης, να δημιουργήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, να το τυπώσει και να το μοιράσει στην πόλη του, να περπατήσει τους δρόμους του δήμου του και να συνομιλήσει με τους δημότες; Προλαβαίνει να τα κάνει όλα αυτά σωστά σε έξι εβδομάδες; Σίγουρα όχι. Άρα αυτοί που θα πάρουν το χρίσμα τελευταίοι έχουν ένα σαφέστατο ντεσαβαντάζ. Εκτός αν ήδη διαθέτουν δημοτική ομάδα, αν ήδη υπάρχουν στο δημοτικό συμβούλιο και έχουν ένα μινιμουμ οργάνωσης.

Από την άλλη πλευρά όσοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν έγκαιρα συνδυασμούς και να απευθυνθούν στην κοινωνία μόνο κερδισμένοι είναι.

Ειδικά στο Δήμο Αχαρνών η μεγάλη συμπαράταξη του Γιάννη Κασσαβού είναι η μόνη που επί δύο χρόνια διαβουλεύεται με τους κατοίκους και με τους φορείς της πόλης. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι υπάρχει μια κοινωνική διαστρωμάτωση  στην εκπροσώπηση του ψηφοδελτίου του Γιάννη Κασσαβού.

Σε αυτές τις εποχές όπου το υπάρχων πολιτικό και κομματικό σύστημα είναι κλονισμένο στα μάτια των δημοτών, οι ανεξάρτητες και υπερκομματικές παρατάξεις εγγυούνται το μέλλον του τόπου τους.   Όπως και να έχει, όλα συνηγορούν ότι έχουμε να κάνουμε με τις εκλογές των ανατροπών.

Ο Κώστας Καλογράνης είναι υποψήφιος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αχαρνών με τον Συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Κασσαβού

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.