Οι νέοι παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους

0
32

Δελτίο Τύπου

Το Κόμμα των Πειρατών στην πολιτική ζωή της Ελλάδας με νέους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα που συμμετέχουν στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας γιατί πιστεύουν στην ανάγκη για αμεσότερη δημοκρατία, συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους.

Βασικά χαρακτηριστικά του κόμματος είναι η απουσία προέδρου και η λειτουργία του βάσει επταμελούς διοικούσας επιτροπής, η οποία, στην παρούσα της μορφή, απαρτίζεται από νέους 20 έως 43 ετών, καθώς μάλιστα ο μέσος όρος των μελών του δεν ξεπερνά τα 36 χρόνια.

Βασικές αρχές του κόμματος είναι η απόλυτη διαφάνεια, η ουσιαστική δημοκρατία και η ελευθερία της πληροφόρησης, η δε εσωτερική λειτουργία του είναι «αμεσοδημοκρατική», στοχεύοντας στη συνεχή ψηφιακή διαβούλευση σε κάθε ζήτημα που θα τίθεται.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά…

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας γεννήθηκε στον 21ο αιώνα, για να αποτελέσει το ΝΕΟ Λειτουργικό Σύστημα της Κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον.

Tο αναξιοπρεπές παιχνίδι των κομμάτων επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά πως η Ελλάδα χρειάζεται καινούργιο αίμα στην πολιτική…

Πολιτική χωρίς τους πολίτες δεν γίνεται…. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα το μόνο που έχει καταφέρει να κάνει είναι πολιτική για τον εαυτό του.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ: Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει πολλές ακόμη προκλήσεις. Για κάθε ζήτημα που τίθεται, η επίσημη θέση του κόμματος προκύπτει μετά από ηλεκτρονική διαβούλευση των μελών του κόμματος.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος υποστηρίζει τη λήψη των τελικών αποφάσεων από όλη την Κοινωνία, από κάθε πρόσωπο χωριστά και αγωνίζεται: Για να φτάνει η ενημέρωση σε όλους, ώστε να λαμβάνονται ενημερωμένες αποφάσεις. Για να υπάρχουν οι ψηφιακές πλατφόρμες που θα επιτρέπουν στα πρόσωπα να εκφράζουν τη γνώμη τους, για κάθε ζήτημα που τίθεται.

Το μέλλον μας είναι η ψηφιακή Άμεση Δημοκρατία, η οποία που ασκείται από πλήρως ενημερωμένους πολίτες, σε ένα διαφανές κράτος, όπου εξασκούνται ελεύθερα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι Συνταγματικές Ελευθερίες, προς όφελος όλης της ελληνικής Κοινωνίας..

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αρχή, να αφήσουμε τον εγωισμό μας πίσω και να κοιτάξουμε το μέλλον αυτού του τόπου.

Δεν χρειάζονται περισσότερες διαπιστώσεις για την ύπαρξη κρίσης στο πολιτικό σύστημα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, αλλά χρειάζεται να βρούμε την πραγματική αιτία της κρίσης και να την ακυρώσουμε κάνοντας τις ικανές και αναγκαίες συνταγματικές και νομοθετικές αλλαγές. Μόνο έτσι θα βγούμε οριστικά από την κρίση.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ : «ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ»

ΓΙΑΤΙ Τα Πειρατικά κόμματα είναι κόμματα αυτό-οργάνωσης «από τα κάτω» και η επιτυχία τους απηχεί στο πρωτεύον πρόβλημα της πολιτικής σε όλο το Κόσμο : την κρίση αντιπροσωπευτικότητας.

Οι κοσμογονικές εξελίξεις στην Τεχνολογία και η συγκέντρωση κεφαλαίου σε περιορισμένο κύκλο επέβαλαν νέα μορφή κοινωνικής οργάνωσης και νέες κοινωνικές σχέσεις, που αφενός οδήγησαν ευρέα στρώματα βίαια στο περιθώριο αφετέρου προκάλεσαν στους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης απογοήτευση και οργή για τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, αφού οι τελευταίοι δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν τούς εκλογείς τους από την πλήρη κοινωνική επικράτηση ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων.

ΓΙΑΤΙ οι Πειρατές προοιωνίζουν, απόπειρα αντίδρασης των πολιτών στην «μάταιη ψήφο».

Στην Eλλαδα οι νέοι αγανακτούν. Σε άλλες χώρες πάνε και ψηφίζουν.

Το (εκλογικό) δυναμικό έχει παραμεληθεί από τα καθιερωμένα κόμματα στο παρελθόν. Κάτι που οφείλει να ληφθεί υπόψη…

ΓΙΑΤΙ Οι Πειρατές στέλνουν στους παραδοσιακούς πολιτικούς σχηματισμούς το ισχυρό, μήνυμα: αν δεν προσαρμοστείτε στους καιρούς κινδυνεύετε…

ΓΙΑΤΙ Οι Πειρατές ελκύουν ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει με το Διαδίκτυο, για τους οποίους τα παραδοσιακά κόμματα δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Πολλοί λαχταρούν ένα νέο, πιο προσιτό, ειλικρινές ύφος πολιτικής που ενστερνίζεται το πνεύμα της εποχής του Διαδικτύου. Βλέπουν το Web ως μια θετική συνιστώσα στη ζωή τους, εκεί που οι κουστουμαρισμένοι, παραδοσιακοί πολιτικοί, κατά τη γνώμη τους, το βλέπουν ως μια απειλή που πρέπει να παρακολουθείται και να ελέγχεται.

Πάντως, οφείλει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, κάτι που θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί από πολύ νωρίτερα τα κόμματα και οι πολιτικοί. Αν και το Διαδίκτυο από τις απαρχές του προκάλεσε ρομαντικά οράματα ενός νέου, πιο δίκαιου κόσμου, δεν κατανόησαν ποτέ το πολιτικό δυναμικό του Web. «Η γνώση για όλους είναι δύναμη για όλους»

ΓΙΑΤΙ οι πειρατές Είναι το μόνο κόμμα που αντιμετωπίζει το Διαδίκτυο χωρίς δυσπιστία ή επιθυμία να του επιβάλουν έλεγχο.

ΓΙΑΤΙ οι Πειρατές έχουν μετουσιώσει την ευφορική κοινωνική εμπειρία που πολλοί συναρτούν με το Διαδίκτυο σε πολιτικό πρόγραμμα.

Οι νεοφερμένοι στην πολιτική σκηνή μπορούν να αποτελέσουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για τα καθιερωμένα κόμματα από ότι πολλοί θεωρούν, εκτιμώντας ως περιστασιακό φαινόμενο. Μπορούν να δώσουν στους ψηφοφόρους κάτι που έχουν έντονα ανάγκη: Όχι μόνο επιτηδειότητα στο Internet αλλά και ένα εντελώς νέο, ανανεωτικό ύφος πολιτικής.

Οι παραδοσιακοί πολιτικοί φαίνεται να ξεχνούν ότι εκατομμύρια χρησιμοποιούν τακτικά το Διαδίκτυο. Η «Ιντερνετ-ο-φοβία» των πολιτικών δεν ταιριάζει σε ανθρώπους που συνδέουν το Web με επέκταση των γνώσεών τους, του κύκλου των φίλων τους και των δυνατοτήτων ψυχαγωγίας τους. Το Διαδίκτυο είναι ένα σταθερό, φυσιολογικό μέρος της ζωής τους. Δεν ανέχονται πλέον η μοίρα του να καθορίζεται από μια κυβέρνηση που προφανέστατα δεν το κατανοεί.

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου θέλουν ελευθερία και δικαιοσύνη στο Web. . Το κόμμα θέλει να προσελκύσει πολλούς μη-ψηφίζοντες γνωρίζοντας ότι το (εκλογικό) δυναμικό έχει παραμεληθεί από τα καθιερωμένα κόμματα κατά στο παρελθόν.

ΓΙΑΤΙ η αγάπη για το Διαδίκτυο δεν επαρκεί για τους Πειρατές. Βρίσκεται κάπου βαθύτερα στην εμπειρία ζωής μιας γενιάς που μεγαλώνει σε έναν κόσμο όπου μετρούν η απόδοση, η οικονομική επιτυχία και η προσαρμοστικότητα. Σε αντίθεση με τους γονείς τους, πολλοί οφείλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους γρήγορα, να βρουν δουλειά γρήγορα, να προχωρήσουν στη σταδιοδρομία τους γρήγορα, ώστε να έχουν χρόνο για να αποκτήσουν οικογένεια.

Ζουν με την αίσθηση ότι έχουν στερηθεί τα έξαλλα χρόνια της ζωής τους, και με το φόβο της καθυστέρησης σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μερικοί έχουν ήδη σταματήσει να ψηφίζουν. Αισθάνονται απόβλητοι σε ένα σύστημα το οποίο γι’ αυτούς είναι σαν ένας υπολογιστής που έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται.

ΓΙΑΤΙ οι Πειρατές προσφέρουν καταφύγιο για την ανυπομονησία τους και για την λαχτάρα τους για μια ελευθερία που πολλοί από αυτούς ποτέ δεν απόλαυσαν.

ΓΙΑΤΙ οι Πειρατές δεν έχουν απλώς αρπάξει θέματα, όπως πολιτικά δικαιώματα, συν-καθορισμός και διαφάνεια. Οι Πειρατές υπενθυμίζουν ότι τα πολιτικά κόμματα προέρχονται από το λαό, και ότι η αυτο-οργάνωση μπορεί (ακόμα) να είναι ο τρόπος ώστε οι άνθρωποι να συναντώνται με σκοπό να επιτύχουν κάτι.

Βασικότερο στοιχείο του προγράμματος είναι η διαφάνεια, και αυτό τους καθιστά ελκυστικούς επειδή η πολιτική στις μέρες μας ταυτίζεται με το ακριβώς αντίθετο».

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια φάση όπου το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να αναθεωρηθεί και πολλές εταιρίες να αλλάξουν στρατηγική. Η τεχνολογία δεν είναι κάτι το ξένο προς την κουλτούρα και την πολιτική, είναι αναπόσπαστο κομμάτι και των δύο. Αν δεν κατανοείς στοιχειωδώς την τεχνολογία της εποχής σου είσαι εκτός θέματος. Οι καιροί αλλάζουν και οι παλιομοδίτες που νομίζουν ότι θα την βγάλουν με την ρητορική τους τέχνη και την επικοινωνιακή ταχυδακτυλουργία και καμία άλλη χρήσιμη δεξιότητα θα πάνε στα σκουπίδια. Καιρός ήταν…

Θεοδόσης Κουρεντζής

Στέλεχος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας της τοπικής οργάνωσης της Β περιφέρειας Πειραιά και του δήμου Περάματος

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.