Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση των προαύλιων χώρων των Ι. Ν. Παναγίας Κανάλας και Αγίου Νεκταρίου

0
212

Στους ανακαινισμένους προαύλιους χώρους των Ιερών Ναών Παναγίας Κανάλας και Αγίου Νεκταρίου, θα κάνουν Ανάσταση εκατοντάδες πιστοί ενορίτες του Δήμου Φυλής.

Οι παρεμβάσεις ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο των δύο Ιερών Ναών προσέθεσαν ένα άλλο «χρώμα», βελτίωσαν την λειτουργικότητα των προαύλιων χώρων και δημιούργησαν μια «εικόνα» με ιδιαίτερη αισθητική με σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα των ενοριτών, όπως άλλωστε αρμόζει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο εξωραϊσμός των εξωτερικών χώρων των δύο εκκλησιών, βάση της μελέτης που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, περιλαμβάνει επίστρωση του εδάφους με ειδικό «σταμπωτό» στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας Κανάλας, «κυψελωτή» πλακόστρωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, τοποθέτηση καθισμάτων (παγκάκια), φύτευση και βάψιμο.

«Είναι στις προτεραιότητές μας η φροντίδα, συντήρηση και αναμόρφωση στους χώρους λατρείας του πλήθους των πιστών, με αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, έργα που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της ανάδειξης των μνημείων της περιοχής μας, με άμεσο αντίκτυπο στην ταυτότητα της πόλης», τόνισε ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

«Τα έργα ανάπλασης των πλατειών των Ι. Ν. Παναγίας Κανάλας και Αγίου Νεκταρίου του Δήμου μας, δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι ναοί μας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν στους ανακαινισμένους χώρους τους, τις εκατοντάδες πιστών που τους επισκέπτονται ανταποκρινόμενοι με ευλάβεια στην ιερότητα των ημερών», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Θανάσης Σχίζας.

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.