Ο Κώδικας Alimentarius τώρα και στην Eλλάδα

10
1117

 

Τελευταία ενημέρωση: 4/09/2011

Έρευνα – Επιμέλεια: Ανένταχτος

Μεθοδεύεται η νομιμοποίηση ενός πάρα πολύ επικίνδυνου νέου διατροφικού κώδικα υγείας, που μένει να αλλάξει την ζωή μας δραματικά. Δυστυχώς, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πολύ λίγοι έχουν ακούσει για τον κώδικα διατροφής. Ο Κώδικας Alimentarius μεθοδεύεται συστηματικά από καιρό από τα πανίσχυρα λόμπυ που εκπροσωπούν τα επίσης πανίσχυρα πολυεθνικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών στον χώρο της διατροφής.

Ακούμε λίγο-πολύ τι συμβαίνει στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, συνήθως όμως δεν τους δίνουμε σημασία γιατί στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι αυτά δεν πρόκειται να συμβούν εδώ πέρα. Σύμφωνα όμως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει καταθέσει νομοσχέδιο προς ψήφιση που αφορά μαζί με την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εμπόρων γεωργοτροφικών προϊόντων και την απαγόρευση των βιολογικών καλλιεργειών, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί και οι διατάξεις του «Codex Alimentarius». (Σημείωση: όπως θα διαβάσετε

Σύμφωνα με το νέο αυτό κώδικα θα απαγορεύεται δια νόμου να καλλιεργείς στον κήπο σου οτιδήποτε, όπως και να δίνονται συνταγές για την παροχή κάθε είδους βιταμινών.

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από διάφορες παθήσεις λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης θρεπτικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί τελικά και ισχύσει ο επερχόμενος κώδικας διατροφής. Ο Κώδικας θα αναγράφει μόνο τα είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιαδήποτε διατροφικού είδους που δεν συμπεριλαμβάνεται σ` αυτόν. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένας οικονομικά επωφελής οργανισμός ελέγχου του πληθυσμού.

Μία πολύ σοβαρή ένδειξη για τις σκοτεινές προθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του κώδικα διατροφής που αναμένεται στο προσεχές μέλλον να ισχύσει, είναι η προσπάθεια να διατηρήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό ανίκανο να αντισταθεί στις ασθένειες.

Σκοπός των φαρμακευτικών εταιρειών και γενικά αυτού του είδους των συμφερόντων, είναι να υπάρχουν και να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες ασθένειες ή επιδημίες, ώστε το ανθρώπινο αγοραστικό κοινό του πλανήτη συνεχώς να έχει προβλήματα υγείας, όντας διαρκώς προβληματικό και άρρωστο, ώστε να μπορεί συνεχώς να τις έχει ανάγκη και να αγοράζει από αυτές φάρμακα.

Για τις πανίσχυρες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, ο μόνος εχθρός που απειλεί τα υπέρογκα κέρδη τους είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής των ανθρώπων.

Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα, χαρακτηρίζοντάς τις ως τοξίνες. Πολλά από τα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες όπως η Α, Β, C, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο προβλέπεται να ανακηρυχτούν παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες.

Τα περισσότερα ζώα και πτηνά που θα χρησιμοποιούνται για την διατροφή, ενδέχεται να υποβάλλονται σε αγωγή με αντιβιοτικά και ορμόνες, των οποίων η χρήση θα καταστεί υποχρεωτική.

Θα επιτρέπεται σε μεγαλύτερο ποσοστό η συσσώρευση αφλατοξίνης στο γάλα, που πρόκειται για την δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές.

Δεν θα μπορεί ή θα είναι πολύ δύσκολο ο καθένας να έχει πρόσβαση σε βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βότανα, κ.α. Επίσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλες φυσικές τροφές προβλέπεται να ελέγχονται και να περνούν από ακτινοβολία, με την πρόφαση ότι πρέπει να σκοτώνονται τα μικρόβια, με την διαφορά ότι θα καταστρέφονται και οι πραγματικές ωφέλιμες ουσίες.

Αποτέλεσμα, οι βιολογικές καλλιέργειες να ελέγχονται και να ελέγχεται ακόμη και η απευθείας πώληση των προϊόντων που παράγει ο κάθε γεωργός.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, αν ισχύσουν οι οδηγίες του κώδικα διατροφής, μόνο η ελάχιστη κατανάλωση των βιταμινών σε συνδυασμό με ενδεχόμενα κρούσματα γρίπης ή άλλων μορφών επιδημιών είναι ικανές να επιφέρουν δραματική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη.

Η στέρηση και η ανεπάρκεια της φυσικής τροφής στις μεγαλουπόλεις και η κακή ποιότητα της διατροφής, είναι ο σοβαρότερος λόγος σήμερα για τις συνηθισμένες παθήσεις του πολιτισμένου κόσμου, όπως η χοληστερίνη, το σάκχαρο και οι καρδιακές παθήσεις…

Μ.Π.

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας ΓΙΩΡΓΟ Κ. για τις συντακτικές παρατηρήσεις του.

Ευχαριστούμε την αναγνώστρια μας elpida για τα παρακάτω στοιχεία:

Δράση :

1. Αίτημα για δημοψήφισμα
European Referendum for Natural Remedies

http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html

2. Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης

http://www.gopetition.com/petition/39757.html
Ελληνικά :
http://www.gaia-health.com/articles301/000315-greek.shtml

Codex Alimentarius :

http://www.eu-facts.org/en/index.html
http://www.health-peace-justice.org
http://www.profit-over-life.org/
http://www.thenhf.com

Τελευταίες εξελίξεις από τον Ελληνικό χώρο

Εκδήλωση με ομιλητή τον πρ. Δ/ντή του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ν. Κατσαρό

Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΙΟΣ», σε συνεργασία με το «ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ» και την «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με ομιλητή τον πρ. Δ/ντή του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ν. Κατσαρό, του οποίου τα λεγόμενα άφησαν άναυδους τους παρευρισκόμενους:

«Η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή» υπογραμμίζει ο κ. Κατσαρός, εξηγώντας πως «πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα»

«Σήμερα καλλιεργούνται περισσότερα από επτακόσια εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα στρέμματα, χωρίς να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, την ώρα που υπάρχουν τρόφιμα αρκετά για να θρέψουν δύο φορές τον πληθυσμό του πλανήτη» τόνισε ο κ. Κατσαρός, κάνοντας λόγο για πέντε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που παράγουν στείρους σπόρους με κίνδυνο 77 χώρες να τίθενται υπό την ομηρία τους.

Πηγή: εφημερίδα “ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ”

 

Ερώτηση βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή

Στις 14 Ιανουαρίου 2011 ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην οποία ρωτούσε εάν στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου θα υιοθετηθεί και ο Codex Alimentarius. Μάλιστα στο κείμενο της ερώτησής του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.

Απαντώντας μερικές ημέρες αργότερα, ο Κώστας Σκανδαλίδης, τόνισε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να θέσει κανόνες στην εμπορία των προϊόντων, να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στον παραγωγό, να κατοχυρώσει η διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές και να καθορίσει την ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους, με γνώμονα ότι το αγροτικό εισόδημα, ειδικά των μικρών παραγωγών, αποτελεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Επίσης στόχος είναι να διασφαλιστεί η πληρωμή των αγροτών για την πώληση των προϊόντων τους, να διατηρηθεί αλώβητη η ποιότητα που διαθέτει το προϊόν στο χωράφι μέχρι αυτό να φτάσει στον καταναλωτή και η διαφάνεια στην αλληλουχία των προσώπων που μεσολαβούν. Ουσιαστικά δηλαδή να εκλείψουν οι τεράστιες διαφορές στις τιμές από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Για περισσότερες λεπτομέρειες όμως ο υπουργός παρέπεμψε τον βουλευτή στον ΕΦΕΤ (που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας). Προφανώς παρέπεμψε εκεί, διότι όπως προαναφέραμε ο ΕΦΕΤ είναι ο εκπρόσωπός μας στον Codex Alimentarius, στον οποίο όμως ο υπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απάντησή του.  Αυτό το γεγονός δημιούργησε σε όσους ασπάζονται την θεωρία περί παγκοσμίου ελέγχου των τροφίμων και μέσω αυτών και του ανθρώπου, μεγαλύτερες απορίες και ανησυχίες, δίνοντας έτσι έναυσμα για εμπλουτισμό των θεωριών αυτών. Το αν αυτές οι ανησυχίες είναι βάσιμες ή όχι, είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί άμεσα.

Πηγή: Στέλιος Φωκάς – Ελεύθερος Τύπος

Ν. Νικολόπουλος: Θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ο διαβόητος «Διατροφικός Κώδικας»;

Το θέμα εφαρμογής και στην Ελλάδα, του «Διατροφικού Κώδικα» (Codex Alimentarius), που ήδη έχει θεσπιστεί δια Νόμου στις Η.Π.Α και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, φέρνει στην πολιτική επικαιρότητα ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε προς ψήφιση, σχέδιο νόμου, για καταχώρηση όλων των εμπόρων γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, με την ονομασία «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων».  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι  σήμερα, “με το Νόμο αυτό θα εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα, ο «Διατροφικός Κώδικας» ο οποίος απαγορεύει τις μικροκαλλιέργειες με παραδοσιακούς τρόπους, όπως δηλαδή οι βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και τη διακίνηση των προϊόντων τους” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αχαιού βουλευτή.

Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τους Υπουργούς «αν είναι αληθή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την κατάθεση σχεδίου Νόμου προς ψήφιση, σε σχέση με το «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων» και τον Διατροφικό Κώδικα και αν θα ισχύσουν και στην Ελλάδα όσα προβλέπει ο Κώδικας.

Επίσης, ερωτά αν έχει ζητηθεί γνωμοδότηση επιστημόνων στην Ελλάδα επί της εφαρμογής του Νόμου για το Μητρώο και τον Κώδικα και αν ναι, ποιοι επιστημονικοί φορείς έχουν γνωμοδοτήσει και τι λένε ή αν θα ζητηθεί τέτοια γνωμοδότηση.»

«Μείζον ερώτημα είναι  και αν είναι ασφαλής για την δημόσια υγεία, η εμπορία και κατανάλωση προϊόντων που προβλέπει ο Κώδικας. Τεκμηριώνεται άραγε από επιστήμονες; Κι αν όχι θα εφαρμοστεί αυτός ο Κώδικας; Αλλά και ένα ακόμα: Πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα και πώς θα προστατευθεί αν άλλο Κράτος-μέλος του Π.Ο.Ε προσφύγει στον Π.Ο.Ε σε ενδεχόμενη μη επικύρωση ή εφαρμογή του Κώδικα;», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Πηγή: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/52434

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ 1-4-2011

Η επιβολή του κώδικα διατροφής επιταχύνεται κ επεκτείνεται εδώ κ περισσότερο από 10 χρόνια . 185 χώρες έχουν ενσωματώσει τον κώδικα διατροφής στα νομικά τους συστήματα. Οι συνέπειες από την πλήρη εφαρμογή του, αν καταφέρουν να περιορίσουν τις αντιδράσεις μας, θα είναι καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα και γενικά για τη ζωή μας.

Προς το παρόν γίνονται “εμβολιασμοί” με οδηγίες προς τα κράτη, με θέσπιση νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ’ το 2017 να δούμε πράματα και θάματα.

Από 1ης Απριλίου 2011 μια οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία θα εφαρμοστεί και απ’ την Αγγλία μπαίνει σε εφαρμογή & περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από “επιτροπή”, κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Απ’ την 1η Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα.

Κατοχυρώθηκαν λοιπόν μόλις 183.
Μόνον αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος. Κατά “ναπολεόντειο” νόμο το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνονται στην λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων.

Αν βεβαιωθεί οικιακή κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο, θα μπορεί π.χ. μια μητέρα της οποίας το παιδί ασθένησε από μια άσχετη αρρώστια να μηνυθεί για το τσάι που έφτιαξε.

Επίσης η οδηγία απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής, εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, τρόπους θεραπείας φιλικές προς το σώμα μας, βιβλία σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων, επιβάλλει κλείσιμο των σχολών ομοιοπαθητικής και προωθεί την επιθετική ιατρική με παρενέργειες.

Τα φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της φύσης. Εφόσον όμως μεταβληθούν σε εμπορεύματα (πχ. ως εκχυλίσματα) κατόπιν επεξεργασίας & συσκευασίας από τις φαρμακευτικές εταιρίες, η αξία τους ανεβαίνει 1000 φορές πάνω.

Έρευνα – Επιμέλεια: Ανένταχτος

 

Παραπομπές

Επίσημη ιστοσελίδα Codex Alimentarius

Σχετική σελίδα ΕΦΕΤ

Τα ναρκωτικά νόμιμα, τα βότανα… εκτός νόμου!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – Χιλιάδες προϊόντα εναλλακτικής ιατρικής στα όρια της… παρανομίας

Hellenic NEXUS – Codex Alimentarius

ΤΟ ΒΗΜΑ – Τα «μεταλλαγμένα» εισβάλλουν στην Ελλάδα

Codex Alimentarius – Το Νέο Όπλο της Παγκοσμιοποίησης

Ευρωπαϊκή οδηγία 2004/24/EC περί Παραδοσιακών Ιατρικών Προϊόντων από βότανα

Συλλογή υπογραφών κατά της κατάργησης της Βοτανικής Ιατρικής

Ντοκιμαντέρ FOOD MATTERS με ελληνικούς υπότιτλους

Σχετικά βίντεο

Διαμαρτυρία στην Αθήνα για τον κώδικα Alimentarius

Δελτίο των 11 – Συζήτηση για τον κώδικα Alimentarius

Παρατηρησεις του Mike Adams απο το naturalnews.com για τον Κωδικα και τον ιο Ecoli

Ομιλία της Dr.Rima E. Laibow, M.D. σχετικά με τον κώδικα Alimentarius. Επίσης παραθέτουμε την ιστοσελίδα της www.healthfreedomusa.org

Σχόλια Facebook

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. STOP CODEX ALIMENTARIUS

  Δράση :

  1. Αίτημα για δημοψήφισμα
  European Referendum for Natural Remedies

  http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html

  2. Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης

  http://www.gopetition.com/petition/39757.html
  Ελληνικά :
  http://www.gaia-health.com/articles301/000315-greek.shtml

  Codex Alimentarius :

  http://www.eu-facts.org/en/index.html
  http://www.health-peace-justice.org
  http://www.profit-over-life.org/
  http://www.thenhf.com

 2. Πρέπει πάσει θυσία να το αποτρέψουμε! Όποιος από τους 300 το ψηφίσει να κριθεί ως εγκληματίας!!!

 3. παρακαλω να με ενημερωσετε για καθε ενεργεια σας περι αυτου του νομου!
  πρεπει να κινητοποιηθουμε ωστε να μην επιτραπει αυτη η ολοφανερη εκμεταλευση!!
  οχι μονο στην χωρα μας.. αλλα σε παγκοσμια κλιμακα!

  • Μέσα στο άρθρο περιλαμβάνονται σύνδεσμοι, τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε και να συμμετέχετε με την ψήφο σας. Εμείς σαν εφημερίδα δεσμευόμαστε να ενημερώνουμε το άρθρο με τυχών νέες εξελίξεις από τον Ελλαδικό χώρο.

 4. ΧΑΙΡΕΤΕ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ, ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ…

  Ο Κώδικας Alimentarius σύντομα και στην Eλλάδα
  Μεθοδεύεται η νομιμοποίηση ενός πάρα πολύ επικίνδυνου νέου διατροφικού κώδικα υγείας, που μένει να αλλάξει την ζωή μας δραματικά. Δυστυχώς, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πολύ λίγοι έχουν ακούσει για τον κώδικα διατροφής. Ο Κώδικας Alimentarius μεθοδεύεται συστηματικά από καιρό από τα πανίσχυρα λόμπυ που εκπροσωπούν τα επίσης πανίσχυρα πολυεθνικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών στον χώρο της διατροφής.
  Ακούμε λίγο-πολύ τι συμβαίνει στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, συνήθως όμως δεν τους δίνουμε σημασία γιατί στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι αυτά δεν πρόκειται να συμβούν εδώ πέρα. Σύμφωνα όμως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει καταθέσει νομοσχέδιο προς ψήφιση που αφορά μαζί με την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εμπόρων γεωργοτροφικών προϊόντων και την απαγόρευση των βιολογικών καλλιεργειών, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί και οι διατάξεις του «Codex Alimentarius».
  Σύμφωνα με το νέο αυτό κώδικα θα απαγορεύεται δια νόμου να καλλιεργείς στον κήπο σου οτιδήποτε, όπως και να δίνονται συνταγές για την παροχή κάθε είδους βιταμινών.
  Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από διάφορες παθήσεις λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης θρεπτικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί τελικά και ισχύσει ο επερχόμενος κώδικας διατροφής. Ο Κώδικας θα αναγράφει μόνο τα είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιαδήποτε διατροφικού είδους που δεν συμπεριλαμβάνεται σ` αυτόν. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένας οικονομικά επωφελής οργανισμός ελέγχου του πληθυσμού.
  Μία πολύ σοβαρή ένδειξη για τις σκοτεινές προθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του κώδικα διατροφής που αναμένεται στο προσεχές μέλλον να ισχύσει, είναι η προσπάθεια να διατηρήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό ανίκανο να αντισταθεί στις ασθένειες.
  Σκοπός των φαρμακευτικών εταιρειών και γενικά αυτού του είδους των συμφερόντων, είναι να υπάρχουν και να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες ασθένειες ή επιδημίες, ώστε το ανθρώπινο αγοραστικό κοινό του πλανήτη συνεχώς να έχει προβλήματα υγείας, όντας διαρκώς προβληματικό και άρρωστο, ώστε να μπορεί συνεχώς να τις έχει ανάγκη και να αγοράζει από αυτές φάρμακα.
  Για τις πανίσχυρες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, ο μόνος εχθρός που απειλεί τα υπέρογκα κέρδη τους είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής των ανθρώπων.
  Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα, χαρακτηρίζοντάς τις ως τοξίνες. Πολλά από τα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες όπως η Α, Β, C, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο προβλέπεται να ανακηρυχτούν παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες.
  Τα περισσότερα ζώα και πτηνά που θα χρησιμοποιούνται για την διατροφή, ενδέχεται να υποβάλλονται σε αγωγή με αντιβιοτικά και ορμόνες, των οποίων η χρήση θα καταστεί υποχρεωτική.
  Θα επιτρέπεται σε μεγαλύτερο ποσοστό η συσσώρευση αφλατοξίνης στο γάλα, που πρόκειται για την δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές.
  Δεν θα μπορεί ή θα είναι πολύ δύσκολο ο καθένας να έχει πρόσβαση σε βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βότανα, κ.α. Επίσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλες φυσικές τροφές προβλέπεται να ελέγχονται και να περνούν από ακτινοβολία, με την πρόφαση ότι πρέπει να σκοτώνονται τα μικρόβια, με την διαφορά ότι θα καταστρέφονται και οι πραγματικές ωφέλιμες ουσίες.
  Αποτέλεσμα, οι βιολογικές καλλιέργειες να ελέγχονται και να ελέγχεται ακόμη και η απευθείας πώληση των προϊόντων που παράγει ο κάθε γεωργός.
  Σύμφωνα με υπολογισμούς, αν ισχύσουν οι οδηγίες του κώδικα διατροφής, μόνο η ελάχιστη κατανάλωση των βιταμινών σε συνδυασμό με ενδεχόμενα κρούσματα γρίπης ή άλλων μορφών επιδημιών είναι ικανές να επιφέρουν δραματική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη.
  Η στέρηση και η ανεπάρκεια της φυσικής τροφής στις μεγαλουπόλεις και η κακή ποιότητα της διατροφής, είναι ο σοβαρότερος λόγος σήμερα για τις συνηθισμένες παθήσεις του πολιτισμένου κόσμου, όπως η χοληστερίνη, το σάκχαρο και οι καρδιακές παθήσεις…
  Σκεφτείτε το λίγο!

  • Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και τη συντακτική επιμέλειά σας, την οποία και υιοθετήσαμε!

 5. prepei me kathe tropo na apotrepsoume auto ton kodika.tetiou eidos sinomosies den tha epitrepsoume na perasoun.oute stin ellada kai oso ginete kai pouthena ston kosmo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.