Ο Στήρης Ντούρος σε συνάντηση για το ρέμα της Εσχατιάς

0
74

Σε συνάντηση Δημάρχων και νεοκλεγέντων Αντιπεριφερειαρχών της Αττικής, συμμετείχε ο νέος Δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος στο Δημαρχείο Καματερού, όπου συζητήθηκε το θέμα των έργων διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Δήμου, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κα Κισκήρα, o Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Παπαντωνίου και Δήμαρχοι δήμων από τους οποίους διέρχεται το ρέμα της Εσχατιάς.

Από μέρους της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος κ. Σωτήρης Ντούρος, ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Κορνιλάκης, ο Αναπληρωτής Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο Δ/ντης Μελετών του Δήμου κ. Γεωργακόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που ακολούθησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών αλλά και της Περιφέρειας, η μελέτη διευθέτησης βρίσκεται σε τελικό στάδιο και απομένουν τελικές εγκρίσεις προκειμένου να ξεκινήσουν τα απαιτούμενα έργα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση των έργων θα απαιτήσει 4 χρόνια περίπου σε δυο φάσεις.

Τα έργα που αφορούν το τμήμα που διέρχεται από τον Δήμο Αχαρνών θα πραγματοποιηθούν στη δεύτερη φάση και κατά τη συζήτηση ο κ. Ντούρος τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει όπως και στο παρελθόν οι Αχαρνές να παραμείνουν τελικά εκτός σχεδιασμού και έκτος υλοποίησης. Ειδικότερα, ο κ. Ντούρος τόνισε ότι το έργο πρέπει να υλοποιηθεί ως ενιαίο, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο τμήμα που διέρχεται από το Δήμο Αχαρνών.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα ανακουφίσει όλο το δυτικό τμήμα της πόλης μας από τον κίνδυνο πλημμυρών, ο οποίος υφίσταται σε κάθε δυνατή βροχή.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Σωτήρης Ντούρος και οι συνεργάτες του συνομίλησαν με την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολοκής Αττικής κα Κισκήρα και υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με τη προώθηση της διευθέτησης του ρέματος της Καναπίτσας και τη δημιουργία λίμνης ανάσχεσης στην περιοχή Λουτρό.

Η συνάντηση αυτή, ήταν η πρώτη μιας σειράς που θα ακολουθήσουν σχετικά με την προώθηση αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της πόλης από τα καιρικά φαινόμενα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σωτήρης Ντούρος, η κα Δήμου και οι συνεργάτες τους επισκέφθηκαν τον καταυλισμό στην Αυλίζα όπου διέρχεται το ρέμα της Εσχατιάς.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.