Ο σχολικός αθλητισμός η βάση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

0
51

Την άποψη ότι η βάση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα πρέπει να είναι το ίδιο το σχολείο και ότι εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της Πολιτείας, διατύπωσε στην υποεπιτροπή Αθλητισμού της Βουλής ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Αττικής.

«Θα πρότεινα μάλιστα ένα από τα επόμενα θέματα της Επιτροπής μας να είναι ο σχολικός αθλητισμός, γιατί μέσα στο σχολικό αθλητισμό είναι η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός γενικότερα», πρότεινε συγκεκριμένα. Ταυτόχρονα επισήμανε την ανάγκη με συνεχή και εμπεριστατωμένο διάλογο όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να διαμορφωθεί ένα εθνικό σχέδιο για τον αθλητισμό με στόχο την ανάπτυξη πάνω σε υγιείς βάσεις τα επόμενα χρόνια και πρόσθεσε:

«…Γιατί πιστεύω σήμερα κύριοι συνάδελφοι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για κρατικοδίαιτο αθλητισμό, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πορευθούμε όπως παλιά όπου υπήρχαν χρήματα και ξοδεύονταν αλόγιστα, χωρίς τις περισσότερες φορές να υπάρχει αντίκρισμα».

Στη συνέχεια ο Παντελής Ασπραδάκης πρότεινε πριμοδοτήσεις και ηθική ανταμοιβή των σωματείων, για όσα βέβαια υπηρετούν το ευ αγωνίζεσθαι και επιτυγχάνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και δραστηριοποιούνται μακριά από χημικές ουσίες, τη βία, τους μεγάλους εχθρούς του αθλητισμού.

Επίσης ανέδειξε τη δυνατότητα να συνεχιστεί η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων όπως έγινε στην περιφέρεια Αττικής, όπου «το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ανοίχτηκε στον κόσμο όπως και το Αθλητικό Κέντρο των Άνω Λιοσίων και οι πολίτες το δέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ενθουσιασμό… Όχι μόνο τα σωματεία αλλά

ελεύθερα ο καθένας μπορεί να αθληθεί μέσα σ’ αυτούς τους χώρους. Άρα, πιστεύω ότι αυτές τις αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις ίσως πρέπει να τις δούμε και σαν αθλητικό τουρισμό, θα έλεγα, που θα δοθεί η δυνατότητα στο κράτος και να τις αξιοποιήσει και να φέρει κάποια έσοδα στις δύσκολες στιγμές που περνάμε».

Τέλος, ο κ. Ασπραδάκης ζήτησε να υποστηριχτούν και να επεκταθούν όσο το δυνατόν τα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού που ήδη πραγματοποιούνται σε αρκετούς ΟΤΑ και να δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα για συγχωνεύσεις σωματείων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την ένωση υγειών αθλητικών δυνάμεων μέσα στην κοινωνία.

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.