Παπαχρήστος – Μπάρα καταδικάστηκαν σε 15μηνη φυλάκιση, με αναστολή

0
74

Ένοχους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, σε βάρος της Δημάρχου Ζεφυρίου Φωτεινής Γιαννοπούλου, Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, έκρινε το δικαστήριο τον πρώην Δήμαρχο Ζεφυρίου Κώστα Παπαχρήστο και την πρώην Αντιδήμαρχο Τζένη Μπάρα και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, με αναστολή. Δικαιώθηκε η Φωτεινή Γιαννοπούλου

Ο Κώστας Παπαχρήστος και η Τζένη Μπάρα είχαν υποστηρίξει δημόσια, προ διετίας και μάλιστα είχαν διανείμει στη λαϊκή αγορά του Ζεφυρίου, ανακοινώσεις, ότι η Φωτεινή Γιαννοπούλου και μέλη της παράταξής της είχαν παρέμβει στη διαδικασία διανομής των διαμερισμάτων του ΟΕΚ, με σκοπό να επωφεληθούν συγγενικά τους πρόσωπα.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η όλη διαδικασία για την πρόσκληση των ενδιαφερομένων δικαιούχων του ΟΕΚ καθώς και η κλήρωση, έγιναν, όπως απαιτεί ο νόμος, αποκλειστικά από τον ΟΕΚ και ότι ο Δήμος ούτε παρενέβη, ούτε μπορούσε να παρέμβει.

Μάλιστα ο νομικός παραστάτης της Δημάρχου Ζεφυρίου προσκόμισε στο Δικαστήριο ανακοινώσεις και δημοσιευμένα, στις τοπικές εφημερίδες, δελτία Τύπου, με τα οποία ο Δήμος, γνωστοποιούσε – παρόλο που, όπως προαναφέρθηκε, την ευθύνη και αρμοδιότητα είχε μόνο ο ΟΕΚ- την διανομή των διαμερισμάτων και καλούσε τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους του ΟΕΚ να υποβάλουν δικαιολογητικά προκειμένου να συμμετάσχουν στην κλήρωση.

«Η διαδικασία που επιβάλει ο νόμος δεν δίνει την παραμικρή δυνατότητα συμμετοχής της Δημοτικής Αρχής στη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων, που δικαιούνται να αποκτήσουν διαμέρισμα. Εαν η Δήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του Δήμου ήθελαν να ευνοήσουν συγγενικά τους πρόσωπα, θα δημοσιοποιούσαν σε τόσο ευρεία κλίμακα και μάλιστα χωρίς να έχουν νομική υποχρέωση, την διαδικασία διανομής των διαμερισμάτων, ώστε να υποβάλουν αιτήσεις, όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι»;, αναρωτήθηκε ο συνήγορος της Δημάρχου.

Τελικά το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα από τους κατηγορουμένους ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με αναστολή κατά της οποίας και οι δύο άσκησαν έφεση.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.